Snelschaakcompetitie

Op 14 maart stond de tweede ronde van de snelschaakcompetitie op het programma. Na huishoudelijk overleg werd er gestart met de 1e partij. Er zouden er nog 11 volgen, dus het was een avondvullend programma.

Huizenhoge favoriet was Gerard Nieuwenkamp, meervoudig club -en snelschaakkampioen met als outsiders Cees Klein, Hans Ranft en Johan de Koning. Echter na een verliespartij tegen Cees Klein, was het voor Gerard niet zo simpel als vooraf gedacht werd. Ook de jeugd deed van zich spreken. Met name de gebroeders Jacobse, die voor de gelegenheid wat langer mochten blijven, draaiden goed mee in de bovenste regionen. Verder was het stuivertje wisselen in de subtop, wat er op wijst dat de krachtsverschillen hier niet al te groot zijn. Ondanks enige missertjes prijkte na de laatste ronde toch de naam van Gerard bovenaan de lijst met 9.5 punt. Tweede was toch wel verrassend Justin Jacobse met 9 punten en gedeeld derde Hans Ranft en Arjan Huijzer met 8 punten.

Leave a Comment