Verslag schaakavond 19 september 2006

De kampioen Gerard Nieuwenkamp gaat gewoon door waar hij vorig jaar geëindigd was. Had hij vorig jaar een score van 18 uit 18!!! … Nu alweer 2 uit 2 na

toch een lastige partij tegen Bert Wolters. Tegen de jongste speler uit groep 1 kon hij toch aan het eind opgelucht adem halen.

Door een fout van Bert, die uiteraard door Gerard werd benut, trok Gerard toch ook hier wederom aan het langste eind. De vraag is wie gaat hem stoppen dit jaar.

Wordt het misschien toch Hans Ranft. Vorige week verloren van Cees Klein. Deze week speelde hij tegen de gepromoveerde Jan Hogendoorn. Met de zwarte stukken kon Hans toch een overwicht opzetten en deze week lukte het wel. Jan Hogendoorn moest capituleren.

De derde partij uit de hoofdgroep ging tussen Johan de Koning en Leo van der Haven. Johan had de witte stukken en had gedurende vanaf het begin het beste van het spel. Echter meer dan een plusje leek het nooit te worden. Na een afruil van stukken leek Johan toch door te gaan drukken, maar Leo verdedigde taai en er ontstond een zeer interessant en instructief eindspel. Aangezien het de moeite waard is om aandacht aan te besteden, zal er later op de website meer aandacht aan worden besteed. Uiteindelijk moesten de heren dan toch in remise berusten.

Richard Zijleman speelde zijn 1e wedstrijd van dit nieuwe seizoen. Met de witte stukken moest hij aantreden tegen Wim Mulder die wekelijks diverse partijen bij verschillende verenigingen speelt.

Het was duidelijk dat het wedstrijdritme nog ontbrak bij Richard, en Wim won op een nette manier.

Jan Hogendoorn – Hans Ranft                0-1

Richard Zijleman – Wim Mulder              0-1

Johan de Koning – Leo van der Haven    0,5-0,5

Gerard Nieuwenkamp – Bert Wolters      1-0

 

 

 

 

Leave a Comment