Verslag schaakavond 26 september 2006

Er waren maar 3 wedstrijden die in de hoofdgroep gespeeld werden. Maar wat voor partijen.

Han Everaars speelde tegen Johan de Koning. Han is aan een bliksemstart bezig. Nadat hij vorige week Edo Pouwelse de nummer 3 van vorig jaar verslagen had, verraste hij deze week wederom door de nummer 5 van vorig jaar te verslaan te weten Johan de Koning. Het zag er tot halverwege zeker niet naar uit. Johan leek

de beste papieren in handen te hebben maar Han slim als hij is zag een goede uitweg. Hij counterde prima. Zette Johan vast en deze kwam er niet meer uit. Heel goed gespeeld en met 2 uit 2 medekoploper.

Gerard Nieuwenkamp speelde tegen Leo van der Haven.

Gerard gedoodverfde kampioenskandidaat nummer 1 moest alles uit de kast halen om Leo te verrassen. Alle lichten waren al haast uit toen zij nog bezig waren. Leo had wat overwicht, echter dit had mede tot gevolg dat zijn pionnenstructuur verre van florissant was. Na de ruil van enige stukken, was het Gerard die een beter eindspel inging. In vliegende tijdnood, overzag Leo een variant die tot remise zou moeten leiden. Let wel; zou moeten, het moet altijd nog bewezen worden op het bord. In een dubbel toreneindspel met een pion meer voor zwart, was het uiteindelijk toch Gerard die iets geraffineerder speelde. In de uitvluggerfase haalde hij toch het volle punt binnen.

De laatste wedstrijd uit groep 1 ging tussen Wim Mulder en Edo Pouwelse.

Edo begint ieder jaar weer slecht aan de competitie. Na de nederlaag tegen Han had hij toch wat goed te maken. Het leek er in het begin helemaal niet op. Hij blunderde in het begin en leek een stuk te verliezen. Hij verloor dit stuk weliswaar maar kreeg er een pion en een heel sterk centrum voor terug. Wim moest later 2 pionnen terug geven of ook een stuk voor een pion geven. Dit deed hij en kwalitatief stond het weer gelijk met dien verstande dat Edo nog steeds een sterk centrum in handen had. Hij speelde dit goed uit en won alsnog vrij eenvoudig deze partij.

Gelijktijdig verloor het 3e team van Spijkenisse met 5-3. Hierover zal apart verslag worden gedaan!

 

 

 

Leave a Comment