Verslag SVN 1 – Krimpen 2

Op dinsdagavond 3 oktober startte voor het 1e team weer de competitie. Het 1e team is ingedeeld in de eerste klasse a waar ondermeer zware tegenstand verwacht mag worden van de IJssel 1, Chess 1 en WSV 1. Er werd gestart tegen Krimpen 2 waar eigenlijk op voorhand toch wel de verwachting was gezien de resultaten van de laatste jaren dat hiervan gewonnen zou moeten worden.

Het werd een triller deze wedstrijd.

Johan de Koning aan bord 5 kreeg al snel onenigheid met zijn tegenstander en niet alleen op het bord. Nadat de kruitdampen waren verdwenen werd daar al snel besloten tot een remise.

Aan bord 7 speelde de altijd degelijke Wim van der Wel. Hij kwam ook vrij snel remise overeen in een zeer vaststaande stelling.

Han Everaars, zeer sterk begonnen in de interne competitie speelde ongelukkig aan bord 8. Wat wel lukt in de interne lukte nu niet. Hij maakte een foutje en zijn tegenstander maakte het genadeloos af.

Edo Pouwelse speelde aan bord 3. Zijn vertrouwde bord waar hij vorig jaar 6.5 uit 7 behaalde. Edo is nog niet in zijn oude vorm. Het werd een spektakelpot maar zijn tegenstander was iets doortastender en ook Edo verloor.

Het stond toen 3-1 voor Krimpen en gelet de stand op de andere borden moest gevreesd worden voor een nederlaag.

Hans Ranft vocht aan bord 4 voor wat hij waard was tot het uiterste maar meer dan remise zat er niet in.

Tussenstand 3.5-1.5 in het voordeel van Krimpen a/d IJssel.

Arjen Huijzer speelde aan bord 6 en hij stond een pion achter. Kreeg toch een remiseaanbod. Na overleg met de teamleider en gelet op de stand aan de andere borden werd besloten dat Arjen nog even vol zou houden en nog wat zou proberen. Het wonder geschiedde. Hij kroop door het oog van de naald. Zijn tegenstander deed een paar mindere zetten en zowaar Arjen zette zijn tegenstander mat. Dit gaf de burger moed.

Gerard Nieuwenkamp, onze steun en toeverlaat speelde zoals altijd zeer degelijk aan bord 1 tegen een zeer taaie tegenstander maar Gerard deed wat van hem verlangd werd. Hij won. 3.5-3.5.

Cees Klein speelde een heel moeilijke partij aan bord 2. Diverse keren leek het erop dat hij het onderspit zou gaan delven. Hij vocht en vocht zich ieder keer terug. Zijn tegenstander werd nerveus. Vond niet de juiste voortzetting. Kwam ook in tijdnood en ze besloten uiteindelijk tot een remise. Keurig Cees.

Einduitslag Nieuwerkerk-Krimpen 4-4

Verder was er deze avond maar 1 wedstrijd in de hoofdgroep. Door won Richard Zijleman zijn wedstrijd tegen Johan Brautigam.

 

 

Leave a Comment