Verslag schaakavond 17 oktober 2006

Op dinsdag 17 oktober 2006 was alweer onze 5 speelavond. De absolute kraker die op het spel stond was het duel tussen Gerard Nieuwenkamp en Cees Klein. De nummers 1 en 4 van afgelopen seizoen. Gerard dit jaar weer sterk begonnen(alleen nog maar een halfje laten liggen in de RSB beker wedstrijd) tegen Cees Klein. Cees had door omstandigheden nog maar 1 wedstrijd intern gespeeld en wel tegen de nummer 2 van vorig jaar Hans Ranft en hij had

deze gewonnen. Het beloofde een leuke pot te worden en dat werd het ook. Cees altijd super gemotiveerd tegen Gerard toonde moed en ging in de aanval. Gerard rustig als altijd keek een beetje de kat uit de boom. Toen offerde Cees een stuk en dacht dat dit door zou slaan. Door zeer goed verdedigend werk van Gerard kon hij dit pareren en Cees moest toen toch uiteindelijk capituleren. Petje af voor de getoonde moed van Cees.

De nummer drie van vorig jaar Edo Pouwelse speelde tegen Leo van der Haven. Na lange tijd gelijk op te gaan het leek op een remise af te steven. De witte stukken stonden toch actiever en via een prachtige combinatie met stukoffers was het toch enigszins verrassend Leo die zijn aanval kon doordrukken en uiteindelijk heel netjes kon zegevieren.

De derde wedstrijd van de avond was die tussen de pas gepromoveerde Bert Wolters tegen de altijd sluwe Wim van der Wel. Wim wachtte op een foutje van Bert om toe te kunnen slaan. Helaas het foutje kwam niet en zelf deed hij ook geen gekke dingen zodat deze partij al vrij snel remise werd.

Arjen Huijzer speelde tegen een ander gepromoveerde speler Jan Hoogendoorn. Normaal gesproken zou Arjen de beste papieren moeten hebben in dit onderonsje maar Jan liet zien toch gegroeid te zijn en versloeg Arjen op een mooie manier.

De vijfde partij van de avond in de hoofdgroep ging tussen de derde promovendi Johan Brautigam. en Wim Mulder, onze sluwe vos. Johan vorige week nog verrassend winnaar tegen Han Everaars kon het tegen Wim niet waarmaken en hij verloor derhalve.

De laatste wedstrijd ging tussen Han Everaars en Hans Ranft. Han had al gewonnen van de nummers 3 en 5 van vorig jaar en had er zin in tegen Hans Ranft de nummer 2 van afgelopen jaar. De stunts van de 1e 2 weken kon Han niet waarmaken. Hij kwam al snel een pion achter. Hierdoor werd zijn stelling er ook niet beter op en Hans moet je zo’n kans niet geven en Hans won uiteindelijk vrij gemakkelijk.

Leave a Comment