Verslag schaakavond 31 oktober 2006

Er stonden maar 3 wedstrijden op het programma in de hoofdgroep. Daar waren wel 2 toppers bij.

De eerste topper ging tussen Hans Ranft en Edo Pouwelse. De nummers 2 en 3 van afgelopen jaar. De partij begon rustig totdat Hans de 1e was die olie op het vuur gooide en een pion offerde wat niet direct winnend was, maar wel een manoeuvre waardoor de stelling van Edo minder werd. Edo dacht

zelfs een mooie aanval te hebben ontwikkeld waarbij hij nog een pion zou winnen. Deze combinatie ging vrij ver. Edo had echter niet ver genoeg gekeken en in plaats van de pionwinst en zodoende 2 pionnen voor te hebben in het eindspel, verloor hij een stuk. Wel had hij de 2 pionnen ervoor maar langzaam raakte hij er 2 van kwijt. Hans leek eenvoudig te gaan winnen en had tijd genoeg. Uiteindelijk is het Hans gelukt, maar oh oh wat werd het een spannend einde. Hans hield 8!!! seconden over toen hij de partij eindelijk winnend kon afsluiten.

De 2e topper die op het programma stond was die tussen de nummers 2 en 5 van vorig jaar te weten Cees Klein en Johan de Koning. Zij bouwden de partij eveneens rustig op. Geen van beide had echt de behoefte om gekke dingen te doen en het stond al vrij snel behoorlijk in evenwicht en dat bleef het ook en er werd daardoor besloten tot een remise.

De derde partij ging tussen Wim Mulder en Han Everaars. Han is nadat hij de 1e 2 wedstrijden van het nieuwe seizoen had gewonnen van Edo Pouwelse en Johan de Koning helemaal de kluts kwijt. Werd hij vorige week nog vrij eenvoudig weggezet, deze week verging het hem niet anders. Na een goed uur spelen was hij al 2 pionnen kwijt zonder compensatie en de partij was hierdoor snel geëindigd.

Wim Mulder begint zijn vorm te vinden dit seizoen.

Leave a Comment