Winterkampioen Martin Kraay verlies van Sean van der Meer

Na een heel goed eerste seizoen heeft Martin Kraay afgelopen dinsdag verloren van Sean van der Meer. De wedstrijd was vrij snel afgelopen door een foutje van Martin. Sean lijkt hiermee zijn "slechte" eerste helft van het seizoen achter zich te laten en staat aan kop. Dit doet hij samen met Philippe Verstuyft die won van Richard Boukema. Jos Boukema kon vandaag wel winnen, van Ruben Muhren. Twee weken geleden verloor Jos nog van Thomas Verstuyft.

De tweede groep is sinds afgelopen dinsdag uitgebreidt met 2 nieuwe leden: Yorick Baljeu en Reint Koppert. Van Reint moeten we nog horen of hij echt wil blijven, maar Yorick heeft zich al definitief aangemeld en maakte een vliegende start. Hij won namelijk met 2-0 van Jelle Muhren. Daarmee staat Yorick meteen 5e in de tweede groep. (in de radio top 40 zou hij de klapperr van de week zijn geweest). Reint had het wat moeilijker. Hij moest tegen Maril̬ne Muhren die met 2-0 van Reint won. Koen van Oort en Andrea vd Velde speelde 1-1 gelijk. Soufiane Belali en Michiel Suijker speelde 0,5 Р1,5 na wat problemen in de tweede partij.

Volgende week les/vrijschaken neem dus je boekje mee!

!!! BELANGRIJKE MEDEDELING !!!

In de tweede groep blijven er altijd wel problemen met de regel "aanraken is zetten". Daarom wordt vanaf de volgende competitie ronde deze regel afgeschaft. Wel geld nog steeds dat wanneer een stuk is losgelaten deze ook gezet is.
Bij het snelschaken zal de regel aanraken is zetten wel blijven gelden.

Ik zal in de loop van de week een uitgebreidere versie van de regels bij de jeugd online zetten. Maar uiteindelijk is het altijd de jeugdleider die het laatste woord heeft!

Uitslagen Kampioensgroep 30-01-2007

Nr. Wit Zwart Resultaat
1 Martin Kraay Sean van der Meer 0-1
2 Philippe Verstuyft Richard Boukema 1-0
3 Jos Boukema Ruben Muhren 1-0

Uitslagen Groep der Beloften 30-01-2007

Nr. Wit Zwart Resultaat
1 Koen van Oort Andrea van der Velde 1/2-1/2
2 Soufiane Belali Michiel Suijker 1/2-1/2 -/+
3 Marilène Muhren Reint Koppert 1-0
4 Jelle Muhren Yorick Baljeu 0-1

! let op !

Bij de groep der beloften worden 2 partijen gespeeld. De computer begrijpt dat niet helemaal dus deel ik de score door 2.

Bij de volgende uitslagen horen de volgende scores:

2 – 0  =  1 – 0

1 – 1  =  1/2 – 1/2

0 – 2  =  0 – 1

1 1/2 – 1/2 = 1/2 – 1/2  +/-

1/2 – 1 1/2 = 1/2 – 1/2  -/+

Leave a Comment