Twee koplopers na eerste avond snelschaken

Philippe Verstuyft en Jos Boukema staan na de eerste avond aan kop in de snelschaakcompetitie. Op de eerste avond werden in totaal 4 wedstrijden gespeeld van 5 minuten per persoon per partij. De tijd was zoals gewoonlijk geen probleem. Op een aantal na is er niemand door de vlag gegaan. Het "herdertjes-mat" moet nog wel even worden aangeleerd. Michiel Suijker heeft zo twee partijen weten te winnen.

Een grote verrassing is Joris van Winden. Voor de tweede keer pas komen kijken en nu al op een gedeelde derde plaats. Weliswaar één bye (gratis punt), maar toch ook winstpartijen tegen Richard Boukema (gedeelt 7e) en Leroy van der Meer (gedeelt 7e). Martin Kraaij, onze winterkampioen, leek hard op weg naar ook een gedeelt eerste plaats. Helaas verloor hij in een onderling duel van Jos Boukema en staat dus gedeelt derde.

 
Andere opvallende plaatsen zijn: Sean van der Meer, slechts 2 uit 4 en daarmee een gedeelt 7e plek. Yorick Baljeu, nu pas voor zijn 4e avond en nu al 2 uit 4.
 
De volgende keer snelschaken is op 24 april. Zorg dat je er bij bent. Voor degene die dinsdag niet goed hebben gespeeld kunnen het dan helemaal goed maken. We tellen uiteindelijk de beste 2 avonden van de 3.
 
De totale eindstand:
 

Positie Naam Avond 1
1 Philippe Verstuyft 100%
1 Jos Boukema 100%
3 Joris van Winden 75%
3 Martin Kraay 75%
3 Michiel Suijker 75%
3 Ruben Muhren 75%
7 Richard Boukema 50%
7 Sean van der Meer 50%
7 Jasper Mackenbach 50%
7 Thomas Verstuyft 50%
7 Leroy van der Meer 50%
7 Yorick Baljeu 50%
13 Soufiane Belali 25%
13 Reint Koppert 25%
13 Andrea van der Velde 25%
13 Koen van Oort 25%
17 Marilène Muhren 0%
17 Jelle Muhren 0%
17 Frank Ullrich 0%

!! VOLGENDE WEEK GEEN SCHAKEN IVM VAKANTIE !!
natuurlijk wel voor de senioren

Leave a Comment