Nieuwe koploper groep der beloften

Het zat er al een beetje aan te komen, Soufiane, die de vorige ronde ook al gelijk speelde, is van zijn troon gestoten. Een hele lange tijd leek het er op dat Soufiane onbedreigd kampioen zou worden van de Groep der Beloften, maar Leroy van der meer heeft door zijn overwinning op Jelle Muhren de koppositie overgenomen.

Het verschil is nu 7 punten in het voordeel voor Leroy, geen onoverbrugbaar gat, maar toch een flink stuk. Andrea van der Velden doet het nog steeds erg goed. Op 19 punten achter Soufiane staat ze derde (nog in de prijzen dus). De hete adem van Yorick Baljeu begint ze wel steeds meer te voelen. Deze week 1-1 tegen elkaar gespeeld en dus erg aan elkaar gewaagd. Yorick die alleen nog maar van Leroy met 1 1/2 – 1/2 heeft gewonnen is overigens kampioen in remises spelen (3 van de 5 partijen!)

Op een vijfde plaats staat Joris, nog maar net bij de club en nu al zo goed. Dat komt waarschijnlijk door het vele oefenen met Lego Chess (een aanraden blijkbaar). Het rijtje wordt afgemaakt door Koen van Oort, Marilène Muhren en Jelle Muhren. (de overige spelers staan er nog wel in, maar zijn helaas gestopt)

In de kampioensgroep is het wat minder spannend. Dit keer staat Philippe Verstuyft onbedreigd bovenaan. Met 5,5 uit 6 is hij bijna niet meer in te halen. Alleen Martin Kraay (nu derde) kan Philippe nog inhalen. Philippe zou dan moeten verliezen van Jasper Mackenbach en Martin al zijn wedstrijden winnen.

Op een tweede plaats staat nu Jos Boukema die in het begin een puntje liet liggen tegen Thomas Verstuyft, en merkt dit nu in zijn score. Verrasing van de groep is toch wel Thomas Verstuyft, hoewel hij natuurlijk winterkampioen is geworden en ook Nieuwerkerks kampioen is van de groepen 1 t/m 6. Thomas staat nu 4e en heeft zijn punten netjes gepakt tegen Jos, Ruben en Richard.

Sean van der Meer heeft net als Martin nog maar 4 partijen gespeeld en heeft nog alle mogelijkheden, maar is wel bezig met een beetje tegenvallend seizoen. Misschien kan hij nog het één en ander goedmaken in het laatste gedeelte. Richard Boukema doet het zeker niet slecht. Hij pakt de punten waar het kan en laat erg goede partijen tegen de top zien. Hopelijk heeft hij deze week genoten van het kamp.

Ruben Muhren heeft het zwaar op het moment, wel al de sterkste tegenstanders gehad, maar helaas maar 1 puntje gepakt tot nu toe. Hard je best doen en nog even die punten pakken tegen Richard en Sean. Jasper Mackenbach staat helaas laatste. Met de winter gekomen uit de tweede groep en nu opeens tegen de sterke spelers. Met 0 punten lijkt het erop dat Jasper gaat degraderen, maar niet getreurd volgend jaar zal het een stuk makkelijker zijn wanneer je weer in de kampioensgroep speelt. Het is namelijk altijd even wennen.

Leave a Comment