Het jaar zit er weer op

Na een jaar lang hard je best doen, zijn er aan het einde altijd de spannende laatste partijen. Nu twee weken geleden werden de bekers al uitgereikt voor de normale competitie.

In de tweede groep wist Yorick Baljeu op het laatste moment van Soufiane te winnen en op deze manier de eerste plek over te nemen. Zoals gezegd werd Soufiane tweede al snel gevolgd door Joris, die in zijn eerste seizoen het erg goed heeft gedaan.

De eerste groep was iets minder spannend. Philippe was al een tijdje verzekerd van de eerste plaats. Met 6.5 punt uit 7 partijen heeft hij de kampioensbeker niet onverdiend gewonnen. De tweede plaats was wel iets spannender. Jos liep een aantal partijen acher en moest goed presteren om zijn tweede plaats veilig te stellen. De aanvaller en de nummer drie in de groep is Martin geworden.

De laatste avond van het snelschaken gebeurt traditioneel op de laatste avond van het seizoen. Hier konden de nummers 1/3 van de eerste groep nog kampioen worden. Jos had de beste papieren omdat hij al twee keer 100% had gescoord. Helaas tellen alleen de beste twee avonden.

Philippe verstuijft had al een keer 100% gescoord en maakte daardoor ook nog kansen voor de eerste plek. En deze avond zorgde hij ervoor dat het inderdaad extreem spannend werd. Zowel Jos als Philippe behaalde een 100% score in de laatste avond. Hierdoor werd Martin kraay met een kleine afstand derde.

Dankzij de goede score van Philippe op de laatste avond moesten er beslissingswedstrijden gespeeld worden. Hierin bleek dat de drie keer 100% score niet voor niets was. In een goede eerste partij wist Jos op een nette wijze een fout van Philippe af te straffen. Ook de tweede partij ging vrij gemakkelijk naar Jos toe. De nieuwe snelschaakkampioen is dus Jos Boukema.

 Uitslagen van de interne competities:
Kampioensgroep
Groep der Beloften

(Na mijn vakantie zullen de uitslagen uitgebreid op de site verschijnen)

Leave a Comment