De eerste echte avond.

Na twee weken proefdraaien is het echte schaken nu eindelijk begonnen. Gisteren werden de eerste competitie wedstrijden gespeeld en werd er voor het eerst in de nieuwe opzet les gegeven.

Veel verrassingen zijn er niet geweest. In de tweede groep lijkt de familie vd Winden hoge ogen te gaan gooien. Joris (vorig jaar 3e) won zijn eerste partij van Andrea vd Velden (4e vorig jaar) en lijkt de eerste stap richting promotie al weer gemaakt te hebben. Zijn broertje Dirk won van Matthijs Rijm. Beide zijn dit jaar voor het eerst op schaken.

In de eerste groep zijn ook geen verrassingen te vinden. Philippe won zijn partij van Richard. En de twee nieuwlingen Soufiane en Yorick verloren hun partijen van Martin en Thomas. Geen schande want dit waren de nummers 3 en 4 van het vorige seizoen. En voor het eerst noteren kost natuurlijk ook altijd veel tijd en energie.

Het lesgeven is voor de jeugdleiders in ieder geval een succes. Door de kleinere groepjes kan er beter les worden gegeven op het niveau van de spelers. Deze week waren Marilène, Leroy en Jos aan de beurt. Volgende week weer andere. Vergeet dan niet je boekje mee te nemen.

De uitslagen + standen zijn te vinden links in het menu bij jeugd -> competitie en dan Groep1 en Groep 2. Deze worden wekelijks ververst.

Leave a Comment