Koppositie blijft verdeeld!

Martin Kraay en Philippe Verstuyft deelden sinds vorige week de eerste plek in de hoofdgroep. Gisteren was het eindelijk zover. Ze moesten het tegen elkaar opnemen. In een partij waarbij Martin de overhand had, leek de koppositie dan ook naar Martin toe te gaan. Helaas blijkt matzetten met een dame en koning toch nog vrij lastig, pat ligt namelijk op de loer. Dankzij een blunder van Martin is daardoor het punt gedeeld.

Richard Boukema wist op een nette manier te winnen van Thomas Verstuyft. Na eerst een toren te winnen door een mooie paardenvork, wist hij de tegenstander mat achter de paaltjes te krijgen. Thomas kan dan ook samen met Arie Prins (van de senioren) les krijgen in: hoe voorkom ik mat achter de paaltjes? Yorick wist zijn partij tegen Ruben Muhren redelijk eenvoudig te winnen.

In de tweede groep moest de familie vd Winden het tegen elkaar opnemen. Oudere broer Joris bleek nog even een maatje te groot te zijn voor Dirk. Het werd vrij snel 2-0. De andere partij in de tweede groep tussen Andrea vd Velden en Matthijs Rijm eindigde in remise. Andrea wist Matthijs niet mat te zetten (1 – 1).

Stand groep 1
Stand groep 2

Leave a Comment