Competities

Het gebeurd ook niet iedere avond dat alle competities aan bod komen. Afgelopen schaakavond was het zover. In een goedgevulde zaal kwamen weer een hoop mooie partijen op het bord. Helaas verloor het derde team voor de RSB-competitie van de koploper Eeuwig schaak 1. Een eerste team is altijd lastig te bestrijden, maar met 3-5 hebben de mannen zich nog goed geweerd.

 

In groep A van de interne competitie won Leo van der Haven een toreneindspel met pion meer van Hans Dijkers, na een zware aanval op zijn koning. Edo Pouwelse won weer. Nu was Leen Klein de verliezer. Hij verkeerd nog steeds in supervorm. Cees Klein klom weer richting de top door de altijd lastige Wim Mulder een nederlaag toe te brengen. Gerard gaf Han Everaars een gevoelige tik door een stuk te winnen. Marcel Muis, de promovendus van vorig seizoen blijft verbazen. Nu een remise tegen Willem van der Wel.

 

In groep B waren John Mulder en Jelle Versluis vrij snel klaar. Deze wedstrijd werd beslist in het voordeel van Jelle, terwijl Henk van der Linden toch enigszins verrastte door andere Henk (Nentjes) te verslaan.

 

De tweede ronde van de interne bekercompetitie is inmiddels beeindigd nadat ook de laatste twee partijen beslist werden. Johan de Koning won van Sjaak van der Linde. Het vreemde toeval wil, dat deze heren elkaar altijd treffen in de bekercompetitie. Wat toch wel een verrassing genoemd mag worden is dat Hans Ranft uitgeschakeld werd. Arjan Huijzer had de touwtjes stevig in handen in deze partij.

 

Ook in de rapidcompetitie waren nog een tweetal partijen. Cees Groenendijk won van Han van der Hoeven en Carel Heine en Jan Verhagen hielden het op remise

Bekercompetitie

Johan de Koning – Sjaak van der Linde 1 – 0
Hans Ranft – Arjan Huijzer 0 – 1

 

Groep A

Hans Dijkers – Leo van der Haven 0 – 1
Edo Pouwelse – Leen Klein 1 – 0
Cees Klein – Wim Mulder 1 – 0
Gerard Nieuwenkamp – Han Everaars 1 – 0
Marcel Muis – Willem van der Wel 0,5 – 0,5

 

Groep B

John Mulder – Jelle Versluis 0 – 1
Henk van der Linden – Henk Nentjes 1 – 0

 

Rapidcompetitie

Carel Heine – Jan Verhagen 0,5 – 0,5
Cees Groenendijk – Han van der Hoeven 1 – 0

Leave a Comment