Drie nummers twee in de eerste groep.

Gisteren was de laatste officiele ronde in de interne competitie voor de hoofdgroep. Vorige week stelde Jos Boukema zijn eerste plek al veilig door overwinningen op Yorick Baljeu en Leroy van der Meer, dit keer was het de zaak voor Philippe Verstuyft en Martin Kraay om hun partijen te winnen voor een tweede plaats. En beide slaagde hier ook in. Gevolg… 3 spelers die een gedeelde tweede plaats bezetten. Alle drie hebben ze verloren van Jos Boukema en onderling hebben ze allemaal 1 keer van elkaar gewonnen. Martin van Thomas, Thomas van Philippe en Philippe weer van Martin. `Het resultaat van dit gelijke spel is dat alle scores ook exact hetzelfde zijn.

 

Omdat er nog 7 competitieavonden zijn, is er nog genoeg ruimte om beslissingswedstrijden te spelen. Deze zullen na de voorjaarsvakantie beginnen. De planning voor deze wedstrijden is als volgt:

6 mei:  Philippe – Thomas
20 mei: Martin – Philippe
27 mei: Thomas – Martin

Als er dan nog steeds geen verschil is, zal de tweede plaats worden gedeeld. In het geval dat we twee nummers twee overhouden gaan deze weer verder tegen elkaar spelen tot er een winnaar is.

 

In de tweede groep is het ook nog niet duidelijk wie er met welke prijzen vandoor gaat. Matthijs Rijm lijkt de eerste plaats mee naar huis te nemen maar voor de tweede plaats zijn er nog drie kandidaten. Soufiane Belali, Dirk van Winden en Ruben Muhren. Ruben heeft het nadeel iets minder partijen te hebben gespeeld maar het verschil is de laatste paar rondes steeds kleiner geworden.

 

Heel leuk is natuurlijk de toestroom van nieuwe jeugd. Sinds het schoolschaaktoernooi zijn er flink wat aanmeldingen geweest. Als iedereen blijft komen houden we een groei van 10 jeugdleden over aan het schoolschaaktoernooi. Ook erg leuk is het komen kijken van de zoon van Marcel Muis, misschien nog een beetje jong, maar schaken kan hij al!

 

Volgende week het tweede gedeelte van het snelschaken. Zorg dat je dit niet mist!

Leave a Comment