De eerste uitslagen van het jaar!

Nu de scholen weer een tijdje begonnen zijn en het bekend is wie er allemaal weer meespelen bij de vereniging, is ook weer de eerste normale competitieavond gespeeld.

In de eerste groep zijn er geen verrassingen voorgekomen. Alleen over Martin Kraay kan worden gezegd dat hij meteen een mooie overwinning heeft behaald. Vorig jaar eindigde er een drietal op een gedeelde tweede plaats. Martin heeft nu Thomas (één van zijn concurrenten) verslagen. Philippe Verstuft won van Matthijs Rijm (nieuw in de eerste groep), Jos Boukema wist van de andere nieuwkomer Tjeerd van Schie te winnen.

In de tweede groep kan de overwinning met 2-0 van Dirk van Winden tegen Dennis Spuybroek toch wel als een beetje een verrassing worden gezien. Dirk was vorig jaar natuurlijk al heel goed, maar Dennis lijkt mij toch ook geen slechte schaker. Dirk neemt met deze overwinning overigens direct de eerste plaats in handen. Aidan Doelman en Jean Swanborn deelden de punten.

Ook de lessen zijn weer begonnen, we hebben dit jaar 7 spelers in stap 1, 6 in stap twee en maar liefst 5 in stap 3! De bedoeling is natuurlijk dit jaar dat de meeste weer een diploma kunnen halen. Als iedereen een klein beetje zijn best doet zal dit natuurlijk geen probleem zijn.

De uitslagen & standen van de groepen kunnen worden gevonden door aan de linkerkant bij het onderdeel Jeugd -> Competitie op groep 1 of groep 2 te klikken.

Leave a Comment