Philippe Verstuyft Nieuwerkerks kampioen

Woensdagmiddag 29 oktober heeft Philippe Verstuyft met een 100% score het Individueel schoolschaakkampioenschap gewonnen. In een grote groep van maar liefst 17 deelnemers, wist Philippe een aantal ervaren tegenstanders achter zich te houden. Wellicht dat de winnaar van de tweede groep het Philippe volgend jaar moeilijk kan gaan maken.

Ook de tweede plaats is met grote overtuiging gewonnen. Hij zit nog maar vier weken op schaken maar Tim de Gruiter heeft met alleen maar een verliespartij tegen Philippe Verstuyft de tweede plaats weten te pakken. De derde plaats is een gedeelde. Aidan Doelman, Elle Uittenboogaard en Quiten Stehouwer haalden alle drie 5 punten  uit 8 partijen. Quiten Stehouer had de moeilijkste tegenstanders en mocht met de beker naar huis toe gaan.

 

In de groep van de kinderen die in de groepen 1 t/m 6 op de basisschool zitten was het heel spannend voor de eerste plaats. Joris van Winden leek ongeslagen naar de eerste plaats toe te gaan totdat Tjeerd van Schie hem een punt afhandig maakte. Thomas Verstuyft kon daardoor weer aanhaken voor de eerste plek. Tjeer van Schie verzekerde zich met deze mooie overwinning de derde plek.

Aan het einde van de rit hadden Joris en Thomas een gelijk aantal punten (7 uit 8). Omdat Joris in een onderlinge wedstrijd van Thomas heeft gewonnen is hij met recht de beste van de groepen 1 t/m 6.

 

Een extra vermeling is er voor Jelle van Velzen die met 5,5 punt uit 8 partijen in de tweede groep (1 t/m 6) de eerste speler is geworden die niet lid van de schaakvereniging is.

 

Hier zijn alle uitslagen te vinden

 

Foto’s volgen nog

Leave a Comment