Spannende tijden in het Goudse

Op maandag 27 oktober 2008 ging het eerste team van Nieuwerkerk aan den IJssel richting Gouda waar we moesten aantreden tegen het derde team van het sterke Messemaker 1847. Wij gingen daarheen met twee invallers. Sjaak van de Linde voor Gerard Nieuwenkamp en Rob Hoogland voor Han Everaars. Het beloofde een zware avond te worden.

 

 

Johan de Koning speelde aan bord 5 een degelijke partij. Het zeg er even naar uit dat hij wat beter kwam te staan. De partij eindigde uiteindelijk in remise.  

 

Cees Klein speelde een mooie openingsvariant en het zag er goed uit. Het zag er zelfs even naar uit dat zijn tegenstander werd overlopen. Echter door een paar verrassend goede zetten van zijn tegenstander lukte het Cees niet om de volle winst te halen. Wederom remise. 

 

Het lukte Hans Ranft wel om zijn partij aan bord 4 tot winst te voeren. Hans die ook al zijn eerste rsb- wedstrijd had gewonnen is in goede vorm. Hij drukte zijn tegenstander steeds verder weg net zolang totdat deze uiteindelijk moest capituleren.  

 

Tussenstand 2-1 voor Nieuwerkerk.  

 

Sjaak van der Linde was door de teamleider gelijk voor de leeuwen gegooid. Hij werd als invaller gewoon met zwart aan bord 2 geplaatst tegen een oude bekende Bart van Putten een heel sterke opponent. Sjaak had het lange tijd niet gemakkelijk. Kwam een pion achter, maar door een paar zeer goede acties kwam Sjaak er prachtig uit en behaalde een zeer goede remise. Sjaak hoewel hij niet meer intern speelt door tijdgebrek blijft een fantastische speler.  

 

Arjan Huijzer bevestigde dat zijn goede interne competitiestart geen verrassing was en speelde zeer goed aan bord 7. Hij had de hele tijd het beste van het spel. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie overwinning en een verrassing kwam naderbij.   Tussenstand was nu 3.5-1.5 in ons voordeel. Drie partijen waren er nog bezig.

Rob Hoogland de tweede invaller speelde aan bord 8 en na een goed begin kreeg Rob het toch zwaar te verduren. Hij worstelde met alles wat hij had maar kon niet voorkomen dat hij verloor. Het kwam nu aan op de partij van Edo Pouwelse aan bord 1 en Leo aan bord 6.  

 

Edo opende tegen de zeer sterke speler en bekende Leon Willemen vrij rustig. Al snel kwam er vuur in het spel. Beide spelers kwamen wisselend wat beter te staan. Maar het was toch Edo die met een paar goede combinaties de wedstrijd won. De zege was binnen. 4.5-2.5  

 

Het bleek uiteindelijk wel nodig want de laatste die nog speelde was Leo van de Haven. Hoewel het er naar uitzag dat Leo zeker niet minder stond moest hij toch buigen voor zijn tegenstander. Dit was echt zonde want er had bij hem ook meer ingezeten.  

 

Uiteindelijk toch een zeer goede en zeer verdiende 4.5-3.5 overwinning. (mede dankzij onze twee invallers) Top jongens dat jullie op zo’n korte termijn toch konden invallen. Vier punten uit twee wedstrijden ruikt naar meer. We gaan er voor!!!

Leave a Comment