Tweede wedstrijd SVN1

Op maandag 12 oktober 2009 gingen wij met het 1e team richting Krimpen a/d Ijssel waar de zeer zware wedstrijd op het programma stond tegen Krimpen a/d IJssel 1. Met Johan de Koning in de plaats van de met vakantie zijnde Richard Zijleman gingen wij vol goede moed naar Krimpen. Krimpen een van de sterkste teams uit de promotieklasse met een rating die gemiddeld zo’n 200 punten hoger is per persoon dan die van Nieuwerkerk a/d IJssel.

Om maar direct met de feiten op tafel te komen. Het werd een klare 6.5-1.5 nederlaag.

Deze uitslag was echter zeer geflatteerd.

Aan bord 1 speelde Gerard met wit tegen Marcel Glissenaar een heel degelijke partij. Deze partij kon eigenlijk alle kanten uit maar het dubbeltje viel net de kant uit van Marcel Glissenaar.

Aan bord 2 speelde Edo tegen Harold van Dijk(met een rating van rond de 2350!). Edo had verwacht dat Harold aan bord 1 zou spelen.

Edo speelde een heel goede wedstrijd. Kwam niet sterk uit de opening. Harold offerde een pion. Dit sloeg niet door en Edo kwam sterk terug. Stond op een gegeven moment zelfs een stuk beter en had goede kansen op een verrassende overwinning. Dit was eveneens de mening van Harold. Echter hij wilde teveel maakte 2 wat mindere zetten en dat is dan gelijk fataal. Edo verloor alsnog.

Aan bord 3 speelde Leon Willemen tegen de kampioen van Krimpen een goede partij. Gelijkopgaand tot laat op de avond. Leon had ook een mindere voortzetting en kwam een stuk achter te staan en dat is gelijk dodelijk tegen spelers met ratings boven de 2000.

Aan bord 4 speelde Kees Klein. Hij begon wat ziek aan zijn partij. Op een geven moment moest hij een toren inleveren wat hem wel 3 pionnen opleverde en naar wat hijzelf zei nog wat compensatie. Het zag er echter van buiten gecompliceerd en niet erg hoopvol uit. Kees bleef echter vechten voor wat hij waard was maar moest uiteindelijk na een slopend gevecht toch zijn meerdere erkenne.

4-0 dus aan de 1e 4 borden.

Aan bord 5 speelde Leo een goede partij. Maar wat ook op andere borden gebeurde gebeurde ook hier. Leo maakte een foetje en dat kostte hem een kwaliteit en Leo kwam dit ook niet meer te boven. Ook aan het 5e bord een 0. Leo baalde heel erg want er had veel meer ingezeten. Leo heeft  het nog niet dit jaar. Kom op Leo het komt vanzelf weer.

Aan bord 6 speelde Rob een wedstrijd tegen een oude bekende. Hans Ranft. Dit jaar spelend voor Krimpen na vele jaren de clubkleuren van Nieuwerkerk te hebben verdedigd. Rob die dit jaar ook ongelukkig was gestart had deze keer de wind een beetje mee en het was Hans die een foutje maakte dat door Rob(hij kwam een paard voor te staan tegen een pion) vakkundig werd afgemaakt.

Aan bord 7 speelde Arjan een gelijkopgaande partij waar lange tijd niet veel over te voorspellen was. In het eindspel hadden beide spelers nog 4 pionnen en moesten beide spelers zeer accuraat manoeuvreren om niet de fout in te gaan.

Dat deden bij spelers heel goed en uiteindelijk werd het een remise.

Aan bord 8 speelde Johan(invaller voor Richard) een goede partij tegen een van de sterkste jeugdspelers van krimpen a/d Ijssel. Het ging gelijk op. In het eindspel had Johan een goede kans de winst naar zich toe te trekken. Een heel goede kans. Het was een partij die niet in remise zou eindigen. Het was de dood of de gladiolen. Jammer dat Johan het net te laat zag en helaas hij verloor.