Opzet competitie jeugd

De competitie van de jeugd komt er dit jaar als volgt uit te zien:

Eerste helft:
Een groep van 8 personen zullen de hoofdgroep vormen. Deze personen worden aan het begin van het jaar gekozen met het doel een sterke eerste groep te vormen. De rest van de spelers zullen in de tweede groep spelen. 

De eerste groep speelt een gesloten systeem, hiermee bedoelen we dat iedereen 1 keer tegen de ander speelt. De eerste groep speelt ook met klok. Deze zal op 25 minuten per persoon per partij (p.p.p.p.) staan.


De tweede groep zal een keizersysteem spelen. Hiermee kan je meerdere keren tegen dezelfde speler moeten. Hoe beter je het doet in de competitie hoe hoger je zal komen te staan. Je tegenstanders worden dan ook sterker! In deze groep wordt geen klok gebruikt. Ook hoeft er niet te worden genoteerd. Je speelt wel 2 keer tegen elkaar. 

Tweede helft

Nadat in de eerste groep iedereen tegen elkaar heeft gespeeld zal de tweede helft van de competitie van start gaan. 

Kampioensgroep

De nummers 1 t/m 6 van de eerste groep en de nummers 1 en 2 van de tweede groep zullen de kampioensgroep vormen. Deze zullen weer allemaal tegen elkaar 1 partij spelen. Ook hier wordt de klok gebruikt met 25 min p.p.p.p.. Iedereen in deze groep moet noteren. Dit zorgt ervoor dat je wat langer gaat nadenken over je zetten. Een pen meenemen is dus heel belangrijk 

Groep der Beloften

In deze groep zullen de toekomstig kampioenen strijden om de winst in hun eigen groep. Er worden steeds 2 partijen tegen elkaar gespeeld. Hier wordt weer het keizersysteem gebruikt om zoveel wedstrijden tegen elkaar te spelen. De klok wordt alleen bij de eerste drie borden gebruikt en staat op 10 min p.p.p.p..

Leave a Comment