Hans Dijkers Kampioen groep B1

Hans Dijkers is door middel van zijn overwinning op Cees Verschoor vanavond kampioen geworden in de B1 finale groep. Met een score van 5,5 uit 7 blijft hij Tjerk Tinga een halve punt voor die hij in een onderling duel ook al had verslagen. De grote vraag is nu uiteraard of Hans Dijkers nu wel gebruik maakt van zijn promotieplek. In eerdere jaren heeft hij deze al eens naast zich neer gelegd om weer een nieuwe beker binnen te slepen :-).

 

 

 

Tjerk Tinga is ondertussen ook al zeker van zijn promotie. De tweede plek is stevig in handen van Tjerk. De derde plek lijkt vooralsnog te gaan naar Jelle Versluis, hoewel hij in aantal punten gelijk staat met Henk Nentjes en Wouter Razenberg lijkt hij het te gaan winnen op de Sonneborn-Berger punten.

 

Wat betreft de degradatieplekken in de eerste groep blijft het nog spannend. Joost Molenaar en Jeroen Engelberts zijn al weer terug verwezen naar een jaar in de tweede groep. Maar de overige twee plekken staan nog niet vast. Grote kanshebber lijkt Theo de Graaf. Theo moet veel punten in zijn achterstallige partijen halen wil het degradatiespook worden verdreven. De vierde degradatieplek staat allerminst vast. Op het moment is Rob Hoogland de pineut, hij heeft echter aan een half punt genoeg om Han Everaars voorbij te gaan. Maar ook Willem van der Wel, Bert Wolters en Leo van der Haven staan allemaal nog op de nominatie om het laatste degradatieplekje te bemachtigen.

 

Deze spelers zijn overigens ook nog samen met Leen Klein in gevecht om het laatste plekje in het eerste team van Nieuwerkerk. Zo is te zien hoe betrekkelijk een plekje dan ook weer is.

Leave a Comment