Johan de Koning snelschaakkampioen!

Afgelopen dinsdag is Johan de Koning snelschaakkampioen van Nieuwerkerk geworden. Hoewel hij niet eerste is geworden in de laatste avond (Rob Hoogland wist hem net te verslaan op weerstandspunten) was het genoeg om zijn laagste resultaat dusdanig te verbeteren om de eerste plek over te nemen van Leon Willemen die al snel moest toe kijken hoe Johan de punten binnenhaalde.

In een onderling duel wist Johan Rob te verslaan door actief stukkenspel waarmee hij optimaal gebruik wist te maken van zijn vrijpion en de open koningsstelling. Bij een omgekeerd resultaat zou overigens Rob Hoogland kampioen zijn geworden. Een remise daarentegen had Leon Willemen en Johan de Koning weer op een gelijk puntenaantal gezet hebben. Een uitgebreid verslag volgt wanneer de webmaster over alle snelschaakuitslagen beschikt.

Ook zal hier dan de eerste speelavond weer worden aangekondigd.

Leave a Comment