Competitie van start

 

In de verenigingszaal aan de J.A. Beijerinkstraat is de eerste competitieronde inmiddels gespeeld. Groep A heeft een tweetal nieuwe leden verwelkomd en moet dit seizoen met 18 man een vol programma afwerken.

 

Nieuw lid Jos van der Kaap, op papier direct de sterkste speler van de club, werd spelend met wit verrassend op remise gehouden door Jeroen Eijgelaar. Ook Bart van Putten heeft nog geen verleden bij SV Nieuwerkerk en werd beproefd door Johan de Koning. Beide spelers gingen behoedzaam te werk, waarbij de beschikbare speeltijd ten volle werd benut. In het middenspel wist Van Putten licht materieel voordeel te behalen, wat uiteindelijk met nog enkele minuten op de klok de beslissing bracht. Edo Pouwelse mocht aantreden tegen Arjan Huijzer. Verschanst achter zijn zwarte stelling wist Huijzer lange tijd de voeten droog te houden. De door hem opgeworpen blokkades bleken echter vooral zijn eigen materieel behoorlijk te hinderen in hun bewegingsvrijheid. Het ruilen van zijn sterke loper tegen een witte toren pakte dan ook ongelukkig uit. Snel daarna wist Pouwelse een bres te slaan in de zwarte koningsstelling en kon hij het punt bijschrijven.

 

In het B-klassement wordt evenals vorig jaar gestart met twee min of meer gelijkwaardige groepen. Halverwege het seizoen wordt opnieuw ingedeeld op speelsterkte, waarna zowel groep B1 als B2 een kampioen zullen leveren. Oudgediende Wilfried Graveland heeft na enkele jaren afwezigheid opnieuw zijn opwachting gemaakt, en zal dit jaar moeten bewijzen of hij opnieuw een plek in de A-groep verdient. Zijn partij tegen Carel Heine kon hij alvast winnend afsluiten.

 

Leave a Comment