Pouwelse aan de leiding

Op de tweede speelavond van schaakvereniging Nieuwerkerk liet Edo Pouwelse geen misverstand bestaan over zijn ambitie om het clubkampioenschap terug te veroveren. Deze keer was Wim Mulder, de nummer 3 van vorig jaar, het slachtoffer van zijn dadendrang.

Pouwelse creëerde vroeg in het middenspel een vrijpion en gebruikte deze als een springplank om beslissend de vijandige defensie binnen te dringen. Dichtbij de bar woedde een broederstrijd tussen Cees en Leen Klein. Cees koos met de witte stukken al vroeg voor de aanval, maar Leen vond een afdoende verdediging met paard en loper op de laatste rij. Daarna vervlakte te stelling en werd de vredespijp gerookt. Willem van der Wel hield met de zwarte stukken verdienstelijk de regerend clubkampioen Leon Willemen op remise. Jeroen Eijgelaar veroverde in het middenspel een pion van Arjan Huijzer, waarna hij de partij professioneel naar winst voerde.

 

De drie promovendi: Jelle Versluis, Tjerk Tinga en Hans Dijkers stonden deze avond met lege handen door verlies tegen respectievelijk Jos van der Kaap, Rob Hoogland en Leo van der Haven. Het zal moeilijk worden voor hen om in de hoofdgroep te blijven, aangezien 4 van de 18 spelers zullen degraderen.

 

Verder is vermeldenswaardig dat twee sterke schakers, Menno Lieven en Justin Jacobse, gaan meedraaien in de groep B van de interne competitie. Aangezien er dit jaar 3 promotieplaatsen te vergeven zijn, belooft de strijd voor de promotie naar groep A een verbeten strijd te worden.

Leave a Comment