Tekort

De setting was optimaal op 2 november. Een thuiswedstrijd, en naar later bleek, een 100% goed voorspelde opstelling. Deze voortekenen zouden toch een gedegen overwinning op moeten leveren. Helaas waren er ook een aantal leermomenten voor het hele team, de teamleider incluis.

 

Het eerste team van de IJssel kwam op bezoek, en qua sterkte zou het er om gaan spannen. Al vrij snel ging op de meeste borden de vlam al direct in de pan, wat toch leuke taferelen opleverde. Maar zoals zo vaak gebeurd is het beste kruit dan al snel weer verschoten en wordt er vrij snel tot remise besloten. Zo ook bij de borden van Richard en Leen. Zonder overleg met de teamleider kwam de remise op het scorebiljet. Normaal gesproken wordt dan zonder pardon een strafexercitie in het vooruitzicht gesteld. Helaas was de teamleider zelf ook een schaakpartij aan het spelen en in een zodanige positie beland, dat dit door de spelers directe aanleiding was om de remise zonder overleg te pakken.

 

Leon en Jeroen op één en twee hadden het moeilijk terwijl Edo en Arjan toch erg goed uit de opening kwamen. Edo zag echter een eeuwig schaak over het hoofd, terwijl hij materiaal voor stond. Arjan bouwde zijn plus uit en het leek er op dat hij totaal geen moeite had om het punt binnen te halen. Deze hadden we dan ook nodig, want het zag er niet best uit op de topborden.

 

Op dat moment kwam Johan vragen of hij remise aan kon bieden. De stelling was wat lastig te taxeren en er kon niet geforceerd worden. Gezien het verloop op de andere borden was remise niet voldoende. Ik besloot dan ook tot doorspelen. Leon en Jeroen gingen ten onder aan de dreigingen die werden gecreëerd door de tegenstanders, terwijl Arjan zijn voordeel weggaf en zelfs de partij nog verloor.

 

Johan speelde creëerde toch wat dreigingen zonder al teveel risico te lopen. Het was helaas niet genoeg zodat de partij toch nog remise werd. Johan bedankt voor deze inzet en teamgeest!!!

 

Dit alles zet echter wel te denken. De volgende wedstrijden zullen er toch wat veranderingen voelbaar zijn. Ten eerste zal de teamleider “gewoon” beschikbaar zijn voor het team. Ten tweede zullen er niet zonder meer remises aanvaard worden en al helemaal niet zonder overleg met de teamleider…

 

Uiteindelijk kwamen we tekort tegen het Moordrechtse team. Jammer, we waren de competitie sterk begonnen door van het sterke Krimpen te winnen. Maar er is nog niets verloren. De volgende wedstrijd is in Waddinxveen. Dit zal zeker weer spektakel opleveren!

Leave a Comment