Rob Hoogland wint eerste snelschaak avond

De eerste snelschaak avond, traditioneel gespeeld op de laatste speelavond voor de kerstvakantie, is ten prooi gevallen aan Rob Hoogland (9,5 uit 12). Ondanks een slechte start werd er na de tweede ronde geen partij meer verloren en waren in totaal acht winstpartijen en drie remises voldoende om op de eerste plaats te eindigen.

 

De tweede plek werd ingenomen door Arjan Huijzer (8,5 uit 12). In een directe wedstrijd tussen Arjan en Rob kwam Arjan voor te staan, helaas voor Arjan wist Rob met een aanval genoeg compensatie te behalen waardoor uiteindelijk een gelijk spel werd afgesproken. Het podium werd op de derde plek gedeeld door Edo Pouwelse en Tjerk Tinga (8 uit 12). Edo Pouwelse stond halverwege de avond op de eerste plaats. Helaas bleek zijn verkoudheid de tweede helft hem toch parten te spelen. Tjerk Tinga maakte zijn beste snelschaak avond tot nu toe mee, het onderlinge duel met Rob Hoogland had hij eigenlijk moeten winnen. Onderschatting van zijn eigen stelling deed hem besluiten om toch maar een remise aan te nemen. Volgende keer dus nog een treetje hoger.

 

Leuk is vooral ook om te zien dat leden die weer lid zijn geworden maar ook de jeugdigere spelers het goed doen. Na acht rondes bestonden de eerste drie plaatsen uit de voormalig jeugdspelers Rob Hoogland, Tjerk Tinga en Jelle Versluis. Maar ook de net overgestapte jeugdspelers Jos Boukema (4) en Martin Kraay (3) wisten hun punten mee te pakken. Wilfried Graveland, een teruggekeerde speler, maakte het de topspelers ook behoorlijk lastig. Met 7,5 uit 12 wist hij zich op een mooie 5e plaats te nestelen.

 

Voor de spelers die er niet waren of niet helemaal tevreden waren over hun scores zijn er nog twee avonden om hun puntentotaal op te vijzelen, alle kansen zijn er nog. De beste twee van de drie avonden tellen!


De website heeft helaas wat problemen waardoor de uitslagen niet in het archief te vinden zijn. Links in het menu zijn wel alle uitslagen op de ouderwetse manier te vinden.

Leave a Comment