Nieuwerkerk 3 krijgt klop uit Rotterdam

Met drie gewonnen bondswestrijden op het conto begint Nieuwerkerk 3 het nieuwe jaar tegen het op papier veel sterkere SO Rotterdam 4. Op het laatste moment is Ben Balm ziek geworden. Gelukkig is Han van der Hoeven bereid de lacune op te vullen. Vrij vroeg in de avond wint Joost Molenaar een stuk, maar verliest twee pionnen. Uiteindelijk breekt zijn tegenstander door met deze pionnen en gaat de partij verloren. Op het achtste bord verweert Cees Verschoor zich kranig, maar verliest twee pionnen. Uiteindelijk moet ook hij, na nog eens verlies van een kwaliteit, zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Op bord zeven vergaat het invaller Han van der Hoeven ook niet zo goed. In de loop van het spel verliest hij twee stukken en geeft uiteindelijk op. Wouter Razenberg op bord zes verliest ook een stuk en geeft op. Op bord vijf verliest Jelle Versluis een aantal pionnen waarna hij de partij moet opgeven. Dit zijn de vijf verlies partijen van de avond. Op de overige borden scoort Nieuwerkerk gelukkig nog wel wat punten. Op bord één en vier houden, respectievelijk, Wilfried Graveland en Jeroen Engelberts de strijd gelijk hetgeen twee remises oplevert. De echte winnaar van de eer is Tjerk Tinga die tegen een veel hoger geclassificeerde speler winst weet te behalen door een geforceerde mat in drie op het bord te toveren. Zo eindigt de strijd in 2-6.