Nieuwerkerk 3 en Maassluis 1 delen de punten

Op maandagavond toog de basisopstelling van Nieuwerkerk 3 naar Maassluis om aan te treden tegen het eerste (en enige) team aldaar. Beide teams delen in de competitie de tweede plaats en de wedstrijd is voor beiden van belang voor promotie. Het team van Maassluis bestaat uit een aantal sterke spelers, waaronder grootmeester Corry Vreeken – meervoudig Nederlands kampioene in de jaren zestig, en een aantal zwakkere spelers.

Op bord 5 wint Jelle Versluis vrij snel zijn partij na een experimentele opening. Iets later geeft Wouter Razenberg een toren weg en verliest daarmee de partij. Tjerk weet op bord 3 de strijd gelijk te houden en behaalt remise. Op bord 4 worden Jeroen Engelberts de oren gewassen door Corry Vreeken, inmiddels 82 jaar oud. Hij komt slecht uit de opening en moet leidzaam toezien hoe hij uiteindelijk tegen een overmacht aan pionnen het onderspit delft.

Op bord 1 heeft Wilfried Graveland een hoop denktijd gebruikt en biedt zijn tegenstander remise aan. Zijn tegenstander meldt dat hij eerst wil afwachten wat er op de andere borden gebeurt alvorens in te gaan op het aanbod. De partij ligt daarmee drie kwartier stil terwijl de klok loopt. Op bord 8 eindigt Cees Verschoor met een dubbelpion tegen een enkel paard. Hij ziet geen mogelijkheden om te winnen en de strijd eindigt in remise. Ben Balm, op bord 7, heeft twee pionnen gewonnen en weet daarmee door te dringen tot de achterste rij. Zijn tegenstander geeft op.

Op dat moment zijn er nog twee partijen bezig en is de tussenstand 3-3. Omdat de tijd begint te dringen wordt op bord 1 remise afgeslagen en doorgespeeld. Op bord 2 heeft Joost Molenaar een stuk geofferd en in de loop van het spel wint hij dat terug, inclusief een pion. Desondanks kan hij die pion niet benutten en eindigt de strijd in remise. Met een tussenstand van 3,5-3,5 hangt alles af van de uitslag op bord 1. Beide spelers verkeren in tijdnood en hebben allebei niet echt een plan voor een overwinning. De spelers tekenen dan toch de vrede en de bloedstollende strijd eindigt daarmee in 4-4. Na een rondje van het huis vertrekken de Nieuwerkerkers met een verhoogd adrenaline gehalte weer naar huis.