Nieuwerkerk 3 boekt ruime zege bij CSV 2

De laatste wedstrijd van groep 3A werd bij onze buren in Capelle gespeeld. Helaas ging deze wedstrijd voor ons nergens meer om, omdat Maassluis zich de dag ervoor al had verzekerd van de tweede plaats. Hierdoor konden wij niet hoger of lager eindigen dan 3de. CSV echter had op vrijdag 1 april zijn laatste kans om in de 3de klasse te blijven, daarvoor moesten ze wel hun eerste zege tegen ons halen.

De Nieuwerkerkers begonnen goed en binnen anderhalf uur stond het al 2-0 voor Nieuwerkerk. Jelle had op bord 5 met zijn gebruikelijke f4 geopend, waarop zijn tegenstander eigenlijk geen antwoord had. Na de opening kon hij een paar pionnen slaan en later zelfs een volle toren. Niet veel later volgde ook Cees spelend op het 6de bord. Naar verluid had Cees een toren gewonnen met een goede combinatie.

0-2

Na deze snelle voorsprong volgden een paar remises. Ondanks het feit dat Wouter minder stond werd het toch nog remise. Zijn tegenstander had twee verbonden vrijpionnen gekregen, maar bood een remise aan die Wouter aannam. Hierna haalden ook invaller Jetze en Hugo een halfje binnen. Jetze spelend op bord 7 had een gesloten stelling waar beide spelers goed speelden. Hugo kreeg te maken met een aggresieve opening op bord 8 waardoor hij een fors aantal losse pionnen ontstonden. Zijn tegenstander offerde daarna een kwaliteit om daarna de pionnen op te halen. Maar Hugo hield goed stand en haalde zo het 3de halfje binnen.

1½-3½

Theo speelde op bord 3 een zeer nette partij waarbij de theorie goed gevolgd werd. Zijn tegenstander liet pas later een paar steekjes vallen die Theo heel goed uitbuitte en daarmee de winst voor Nieuwerkerk 3 veilig stelde.

1½-4½

Jeroen op bord 2 had een klein beetje moeite in de opening en verloor hiermee de rokade mogelijkheid. Na de opening begon het te lopen en Jeroen drukte zijn tegenstander steeds verder terug. Hij kwam een pion voor te staan, maar een misrekening zorgde toch nog voor een remise.

2-5

Tjerk spelend op bord 1 kwam in eerste instantie goed uit de opening. Hij benutte  de openings voorsprong niet,waardoor zijn tegenstander de overhand kreeg. Hierdoor kwam Tjerk in een eindspel met een toren tegen twee lopers. Tjerk wist toch nog te winnen omdat zijn tegenstander op het laatste moment mat in twee weggaf.

2-6

Een mooi van goed schaakseizoen voor Nieuwerkerk 3. Cees had speciaal chocolade eitjes voor tijdens het schaken meegenomen en misschien moeten we dat maar vaker doen. Ook de invallers deden het goed, want deze pakten met hun drieën 2 punten voor Nieuwerkerk. Helaas was promotie net niet haalbaar, maar we hebben gestreden voor wat we waard zijn en de 3de plaats is zeker ook niet verkeerd.