Dinsdag 19 april

Op dinsdag 19 april werden er in de interne competitie 9 partijen afgewerkt, 4 in groep A, 3 in groep B1 en 2 in B2.

 


In groep A hing er even een verrassing in de lucht. Cees Klein had een erg mooie positie opgebouwd vanuit de opening tegen Jos van der Kaap, de man die dit jaar heerst in groep A. In een gecompliceerde stelling wist Jos echter de zwarte dame van Cees te vangen, als ik me niet vergis op f5, waarop Cees de partij onmiddellijk opgaf. Van de andere partijen kan ik u slechts de uitslag melden omdat ik nogal opgeslokt werd door mijn eigen partij. Bert wint verrassend van Edo. De partijen tussen Tjerk en Johan en Leon en Richard eindigden in remise.

In groep B1 leek de partij tussen Ben en Wouter de hele avond in balans. Uiteindelijk deed tijdnood Ben toch de das om. Na een goede start met 2,5 uit 4 lijkt promotie voor Ben nu moeilijk te worden. Wilfried tegen Jeroen leek richting remise te gaan. Eerstgenoemde had alle tijd nodig om toch nog een smal pad richting winst te vinden. Hiermee heeft hij na de miserabele start van 0 uit 2 toch goede kansen op promotie.  Han en Theo hielden het op een salonremise.  Gegeven het feit dat Wouter naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar in Hilversum schaakt, zou het zomaar zo kunnen zijn, dat iemand met een 50% score promoveert naar de A groep.

In B2 werd de jaarlijkse of tweejaarlijkse broedertwist uitgevochten tussen Ton en Henk. Eerstgenoemde trok aan het langste eind. Een knappe prestatie werd neergezet door Carel. Hij wist de jeugdige dadendrang van Hugo te weerleggen. De hele avond stond er een scherpe stelling op het bord en uiteindelijk was Hugo de eerste die de complicaties niet meer de baas kon en pardoes matgezet werd op h3 door de zwarte dame.

 

Voor de interne bekercompetitie werd de laatste kwartfinale gespeeld. Deze ging tussen Leo van der Haven en Rob Hoogland. In een opening die Leo uit een ver verleden had opgediept ging hij iets te optimistisch een kwaliteitsruil in. Na een paar accurate zetten van Rob leverde dit hem ook nog een pionnetje extra op waarna de open koning van Leo teveel werd. De kwartfinales zien er als volgt uit:

 

Han Everaars – Jos vd Kaap

Rob Hoogland – Cees Klein

Leave a Comment