Verslag van 31 mei 2011

In groep A stond 1 wedstrijd op het programma. Bert Wolters mocht met de witte stukken aantreden tegen Cees Klein. Een overwinning zou Bert een plaats in het eerste RSB team opleveren. Cees speelde de Caro Kann verdediging. Voordat de zwarte koning veilig in een van beide hoeken verdween d.m.v. rokade wist Bert een paardoffer te plaatsen op e6, waardoor hij beslissend voordeel kreeg en won. Een prachtig slot van een mooi seizoen voor Bert!

In groep 2A vielen ook beslissingen.  Ben Balm tegen Theo de Graaf stond te boek als spannende wedstrijd omdat de winnaar zou promoveren naar Groep A. Theo kwam met wit beter uit de opening nadat hij in het Frans d.m.v. La3 de zwarte rokade onmogelijk leek te maken. Daarna raakte Theo echter het spoor bijster en verloor hij materiaal en de wedstrijd.

 

In de partij tussen Han Everaars en Wilfried Graveland, kwam laatstgenoemde een pion voor in de Spaanse opening. Dit ging echter wel ten koste van een gedrukte positie. Juist toen laatstgenoemde het lek boven dacht te hebben ontketende Han een aanval waarbij er eerste een stuk inging en later ook nog een kwaliteit, dus in totaal een volle toren. De aanval was echter zo krachtig dat Wilfried van geluk mocht spreken dat er Han uiteindelijk moest berusten in zetherhaling.  Dit halfje verzekerde Wilfried van promotie naar Groep A.

Leave a Comment