Titelkandidaten morsen punten

De Nieuwerkerkse  schaakcompetitie belooft dit jaar erg spannend te worden. Met het vertrek van Nesselander Jos van der Kaap die afgelopen jaar heer en meester was,  is er geen duidelijke favoriet aan te wijzen, maar is er een groepje van 4 of 5 Nieuwerkerkers die de titel zou kunnen veroveren.  In de eerste ronde liepen echter verschillende  van deze titelkandidaten al averij op. De grootste verrassing speelde zich af op het bord van Rob Hoogland. In een opening waarin hij zich doorgaans al een vis in het water voelt overzag hij een voor de hand liggende wending en werd hij verschalkt door Jelle Versluis. De andere favorieten beperkten het verlies tot een halve punt: Leon Willemen speelde remise tegen Leen Klein, Cees Klein remiseerde tegen Leo van der Haven. De enige favoriet die won was Edo Pouwelse. Hij had echter wel zijn handen vol aan Han Everaars. “The coming man” Tjerk Tinga versloeg Wilfried Graveland door in een toreneindspel een klein voordeel goed uit te melken en Wim Mulder was te sterk voor Ben Balm.

door Wilfried Graveland