Koplopers leveren in

De verbouwing van ons clubhuis nadert voltooiing. Geregeld waren vanuit de keuken geluiden hoorbaar van Bert die zijn nieuwe apparatuur aan het testen was, maar wij hebben natuurlijk alle begrip voor zijn enthousiasme.

Beide ongeslagen koplopers in groep A kwamen afgelopen dinsdag in actie, en beide moesten afstand doen van deze magische score. Edo verspeelde een punt tegen Jeroen Eijgelaar en Tjerk verloor van Richard. Tjerk liet met wit verscheidene kansen liggen in het middenspel om de partij naar zijn hand te zetten. Uiteindelijk kwam een toreneindspel met twee pluspionnen voor zwart op het bord. Opgejaagd door de klok nam Richard niet altijd de beste beslissing, waardoor beide pluspionnen konden worden verschalkt. Met een toren tegen een witte vrijpion werd het nog flink spannend. De regels der oppositie werden echter niet goed nageleefd, met een pion op de 7e rij gaf Tjerk op, terwijl de partij eigenlijk remise was. Uiteraard waren er omstanders te over om hier direct even fijntjes op te wijzen.

Met 100% uit 2 partijen heeft Johan de Koning een vliegende start van de competitie. Zijn partij tegen Jelle werd ogenschijnlijk gemakkelijk gewonnen. Na een tegengestelde rokade waren zijn pionnen ruim op tijd aan de overkant.

Arjan Huijzer deed met zwart goede zaken tegen Wilfried. Toen laatstgenoemde zijn paard offerde, wist Arjan dit op correcte wijze te weerleggen. Met secuur spel werd de partij afgewikkeld naar de winst. Aan het eind van de avond werd duidelijk dat een gezond portie spelpsychologie hem niet vreemd is. Zijn omstanders werd toevertrouwd dat hij de mogelijkheid van het offer met opzet op het bord had laten staan, inspelend op Wilfrieds voorkeur voor wilde zetten. U bent gewaarschuwd.

In groep B waren alle ogen gericht op nieuwkomer Rob van Houweling. Na een indrukwekkende remise tegen Joost moest hij dit keer zijn krachten meten met Cees Verschoor, voorwaar ook geen kleine jongen. Rob kwam goed uit de startblokken en wist met mooi combineren meerdere pionwinsten te behalen. Op correcte wijze werd afgewikkeld naar het eindspel, waar het gezien het pionnenoverwicht een gelopen race zou moeten zijn. Toen kwam echter het surplus aan ervaring van Cees om de hoek kijken. Rob nam de ongelukkige keuze om met de koning zijn vrijpionnen te escorteren, waardoor zwart aan de andere zijde ongehinderd een vrijpion kon creëren. Na gelijktijdige damepromotie werd in de kring van omstanders al volop rekening gehouden met remise. Cees verzuimde echter met wat handige schaakjes de laatste pion van het bord te halen, en na geforceerde dameruil had Rob alsnog de winst te pakken.

 
Webmaster
De kalender is weer bijgewerkt voor het seizoen 2011-2012 en kan onder het desbetreffende kopje worden gevonden. Van het weekend zal de indeling voor de beker ook online worden gezet.
Daarnaast graag de aandacht voor een speciaal gedeelte voor de leden: wanneer je bent ingelogd (en door mij aangemerkt als lid van de vereniging) zal er voortaan onderaan het menu een speciaal gedeelte verschijnen. De bedoeling is dat hier de verschillende reglementen komen en wellicht een archief van bijvoorbeeld de verslagen van de ledenvergaderingen.
 
Mocht je geen toegang hebben en wel al een account laat het mij dan even weten: webmaster@ naam van de site 😉

 

Leave a Comment