Eerste wedstrijden bekercompetitie afgewerkt

 

Een van de bekerwedstrijden werd gespeeld door de, naar eigen zeggen, meest wisselvallige spelers van de club: Jeroen en Jelle. Partijen uit het verleden wijzen uit dat hun strijd nooit in remise eindigt. Deze partij was hierop geen uitzondering, de houtsplinters vlogen van het bord. Spelend met wit had Jeroen het initiatief, maar leverde op de 23e zet een toren in tegen twee pionnen. Desalniettemin hield hij het initiatief en wist hij de druk op de koningsvleugel hoog te houden. Op verschillende momenten dreigde hij een toren of een dame te winnen in combinatie met een matdreiging. Toen Jelle echter zijn paard op f7 uit de penning wist te ontworstelen was het snel gedaan en moest Jeroen zich gewonnen geven.

 

In de partij tussen Hugo en Wim was Wim uiteraard  de gedoodverfde winnaar. Tegen de verwachtingen in kwam Hugo echter zeer redelijk uit de opening. Na 16 zetten is de stelling bereikt van het diagram. Met de overmoed van iemand die niets te verliezen heeft, speelde Hugo hier 17.Pxg6. Hoewel er volgens Fritz na hxg6 Dxg6 Pe5 Dg5 zelfs een voordeeltje voor zwart op de loer ligt, wist Hugo de aanval vast te houden en verrassend te winnen.

 

Overige resultaten in de beker: Jos maakte goed gebruik van de beschikbare tijd, maar kon niet voorkomen dat Cees aan het langste eind trok. Arjan won van Harry.

 

Leave a Comment