Dinsdag 27 September

Naast de competitiewedstrijden werden drie bekerwedstrijden gespeeld. Joost Molenaar (groep B) speelde tegen Johan de Koning (groep A) en weerde zich kranig, maar kon uiteindelijk kiezen tussen dameverlies of mat gaan. In een andere bekerwedstrijd tussen Edo Pouwelse en Rob Hoogland won eerstgenoemde een kwaliteit en later de wedstrijd. In de laatste bekerwedstrijd tussen Han Everaars en Tjerk Tinga werd het overschot aan pionnen van Tjerk Han noodlottig.

 In groep A speelde Jeroen Eijgelaar tegen Wim Mulder. Door een handige promotie met schaak wist Jeroen de koning van Wim dusdanig te positioneren dat laatstgenoemde zijn toren verloor door een vorkje en de wedstrijd opgaf. Arjan Huijzer had een mooie aanval op de koningsvleugel van Jelle Versluis, maar maakte wat rekenfoutjes met offers en ging toen zelf de boot in. Leon Willemen offerde in het begin van de partij een paard in ruil voor een dreigend pionnenpaar op de koningsvleugel. Cees Klein wist de aanval echter te pareren en won. De partij tussen RIchard Zijlemans en Leen Klein leek lange tijd niet beslist te worden. Met hulp van zijn paard dreigde Richard dan toch onherroepelijk mat en won daarmee de wedstrijd.

In groep B1 speelde benjamin Martin Kraaij tegen Hugo Trimp. Martin vergiste zich in het middenspel, verloor een hoop materieel en ging mat, klokke negen uur. De andere benjamin, Jos Boukema, deed het rustiger aan maar moest in nestor Harry Laan toch zijn meerdere erkennen nadat hij enige tijd door had moeten knokken met een verwoeste pionnenstructuur, bestaande uit een geïsoleerde randpion en een geïsoleerde dubbelpion. 

In groep B2 speelde Jeroen Engelberts tegen Henk Nentjes. Henk, die positioneel zwakker stond, wist op een handige manier Jeroen te laten kiezen uit eeuwig schaak of mat gaan. Jeroen koos uiteraard voor eeuwig schaak en zo bereikten deze twee heren de enige remise van de avond. Tot slot speelden Cees Verschoor en Carel Heine een spannende pot. Nadat Carel echter een toren had weggegeven was het gauw gedaan met zijn spel en gaf hij op.

Leave a Comment