Cees Klein aan de leiding in snelschaakcompetitie

Op de laatste dinsdag voor kerst kwamen 22 man opdraven om elkaar te bevechten in 12 potjes snelschaak. Hoewel het de meeste schakers een dergelijke avond niet om  het resultaat te doen is werd er toch met het mes op tafel gespeeld. Zo rond 7 minuten na de start van iedere ronde zwol het “klok-klik”geluid aan omdat zowel de frequentie als de hardhandigheid van het indrukken omhoog ging. Uiteindelijk mondde dat dan uit in een zucht een krachtterm of een “boer met kiespijn” lach (ieder z’n eigen manier van verwerking…)  maar gelukkig altijd gevolgd door een welgemeende felicitatie.
 
In dit strijdgewoel kwam Cees bovendrijven als winnaar.  Hij stond van begin af aan aan kop en had daardoor alle “wannabee” snelschaaktoppers op het programma. Hij wist 9,5 uit 12 te scoren (+7 !)  en is dus de verdiende winnaar.  Hij werd op de voet gevolgd door Edo met 9 en Arjan en Wim met 8,5 punt en Jelle met 8 punten.  Opvallend is de afwezigheid van Rob H. en Johan in de top van het klassement. Beide heren deden het duidelijk een tandje rustiger aan en eindigden net boven de middenmoot. Wellicht had de kerstgedachte al enige invloed op hun spel…..
 
Onder “snelschaken – Ronde 1” op deze website staan de uitslagen. Op basis van 12 partijen is [TPR -rating]  een aardige inschatting hoe goed iedereen relatief gespeeld heeft.  De hoogste waarden zijn voor Rob (van Houweling) (+170)  en Jelle  (+133).  Dat is geen verrassing want dit zijn ook de mannen die dit jaar de meeste progressie laten zien.
 
Wat vooral overblijft van deze avond is de gezelligheid, de gefrituurde lekkernijen waarop Carel trakteerde (Carel bedankt!) , de goede organisatie (Leen en Edo bedankt!)  en de fles wijn die we op kerstavond mogen opdrinken.  “Op een mooi schaakjaar” lijkt me een gepaste toost.

Leave a Comment