Edo Pouwelse naar bekerfinale

Op de clubavond stond de halve finale tussen Edo en Sjaak op het programma.  In het middenspel ontstond er een scherpe stelling waarin beide partijen aanval hadden. De aanval van Sjaak leek het gevaarlijkst. Edo wist de dames te ruilen en zo wat lucht te krijgen.  Inmiddels had Sjaak nog een andere strijd te voeren en wel de strijd tegen tijdnood.

Als er een canon van de SVN clubgeschiedenis gemaakt zou moeten worden zou ik zeker dit beeld hierin willen opnemen: het gezicht van Sjaak op onweer, zo nu en dan een licht schudden met het hoofd en de klok die onverbiddelijk aangeeft dat er nog maar 1 of 2 minuten nagedacht mag worden. In een stelling met kansen voor beide partijen gaf Sjaak de kwaliteit weg en gaf hij direct op.  Een waardige aftocht uit de beker van deze in meerderlei opzicht veelkleurige speler.  

 

In de interne competitie werden in groep A vier partijen afgewerkt.  In de partij tussen Johan en Rob raakte de pionnenketen over de hele linie gefixeerd en was remise de logische uitslag. Er werd nog wat nagepraat over een mogelijk stukoffer van Rob voor twee pionnen in de slotstelling, maar erg duidelijk was dit niet.   Zowel Willem (v.d. W) als Leo vochten voor lijfsbehoud in de A groep tegen respectievelijk Tjerk en Richard.  Beide moesten echter het onderspit delven. Tjerk had gelijk druk vanuit de opening dat zich snel vertaalde in een overwinning.  Richard wist met veel geduld een positioneel voordeel te vertalen in een zege.  Ben  mocht het met zwart opnemen tegen Jeroen.  In eerste instantie miste Jeroen een beslissende winst zet  en leek Ben zich wat later met een pionoffer c6-c5 te kunnen bevrijden.  Even later keek Ben echter tegen drie centrum pionnen aan die brutaal doorliepen naar de overkant en moest hij de witte vlag hijsen.

 

In de promotiegroep tenslotte, deed Hugo goede zaken door te winnen van koploper Jeroen (E).  Met niet veel tijd meer op de klok en veel omstanders hield hij het hoofd koel en matteerde zijn tegenstander.  Joost won van Ton door een onnodige blunder van laatstgenoemde. De strijd om de vier promotieplaatsen is erg interessant.  Joost  is zeker van promotie. Jeroen lijkt ook zeker (sowieso al s hij uit z’n laatste twee partijen 1 remise weet te halen).   Theo maakt ook goede kans met 6,5 uit 10.   De laatste promotie plaats zal een gevecht worden tussen de zwagers Rob en Hugo.  De onderlinge wedstrijd tussen deze twee talenten die nog op het programma staat wordt dus erg belangrijk.

 

Leave a Comment