Bekerfinale onbeslist, promovendi bekend [Update 2 – Analyse toegevoegd]

In de bekerfinale mocht de kersverse clubkampioen Edo het opnemen tegen Johan. Johan koos voor de hollandse opzet, afslag Leninggrad, en kreeg al snel een overwegende stelling. Met twee pionnen meer leek de stelling gewonnen, maar Edo verdedigde zich taai en toen Johan onder tijdsdruk geforceerd de pluspion wilde verzilveren bleek Edo’s paard onverwacht sterk mee te verdedigen. Het remise aanbod van Edo werd dan ook aangenomen.  Volgende week volgt een nieuwe partij in klassieke speeltijd. Als ook die geen beslissing brengt moeten penalty’s genomen worden.  

In groep B moesten de partijen  Jetze-Hugo en Rob – Jeroen de beslissing brengen omtrent promotie naar de A groep. De laatste drie genoemden hadden genoeg aan remise.  Dat voorspelde niet heel veel vuurwerk en inderdaad werd rond 10 uur op beide borden de vrede getekend.  Volgend jaar mogen dus Joost, Jeroen, Hugo en Rob hun opwachting maken in de A groep.

[Update 2 – Nu met een analyse]

Bij deze ook de partij tussen Edo en Johan. Nu nog even zonder analyse, wellicht dat ik zondag nog wat tijd heb om hem door de computer heen te gooien. Ondertussen uiteraard een perfecte mogelijkheid om alle geweldige varianten op te noemen zonder de hulp van een pc. Net zoals de finalisten.

Leave a Comment