De kop is eraf

Op dinsdag 28 augustus 2012 werd op de schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel de eerste speelavond van het seizoen 2012/2013 gespeeld.

In groep 1 (bestaande uit 20 spelers) was er gelijk al een grote verrassing. De kampioen van afgelopen jaar Edo Pouwelse liep gelijk tegen zijn 1e nederlaag aan. Dit was tegen het jeugdtalent Tjerk Tinga. Na een gelijkopgaande strijd kreeg Tjerk licht voordeel en deed het heel netjes en won.

Dat de jeugd van dit jaar misschien wel hun jaar gaan maken, bleek uit de overwinning van de jonge Jelle Versluis tegen de geroutineerde Wim Mulder. De derde overwinning in de hoofdgroep was voor Cees Klein. Vorig jaar nog lang meestrijdend om het kampioenschap,  won van de promovendi Joost Molenaar. Joost overzag een combinatie waarop Cees een stuk won en Joost gaf direct op. De partijen Wim v/d Wel tegen Rob Hoogland en tussen de bekerwinnaar Johan de Koning en Han Everaars eindigden in remise. Ook de partij tussen Jeroen Eijgelaar en Arjen Huijzer eindigde in remise. Dit zag er lange tijd niet naar uit omdat Arjan een kwaliteit voor kwam te staan. Door goed te verdedigen hield Jeroen het op remise. Het belooft een spannende competitie te gaan worden.

In groep 2 won Han v/d Hoeven van John Mulder. Degradant Ben Balm speelde remise tegen Ton v/d Linden en Leen Klein won van Carel Heine.

Leave a Comment