3 verassingen in de 8e speelronde

De 7 avond van  het seizoen bij de Nieuwerkerkse schaakvereniging leverde 3 daverende verrassingen op.

Han Everaars won van de koploper en man in vorm: Tjerk Tinga. Tjerk verspeelde een stuk en Han maakte het keurig af. De 2e verrassing was de overwinning van Rob van Houweling tegen Wilfried Graveland. Rob voor zijn eerste seizoen in de hoofdgroep, speelde sterk en won verdiend. Rob nog niet zo lang lid van de schaakvereniging gaat zich steeds beter thuis voelen. De derde verrassing was wel de overwinning van Wim Mulder(die zich goed herstelde van de zware nederlaag vorige week) tegen de hoger ingeschatte Jeroen Eijgelaar. Jeroen kwam een kwaliteit achter en Wim maakte het mooi af.

Theo de Graaf hield heel lang gelijke tred tegen Hans Ranft. Hans kon echter een belangrijke pion voorkomen en dan is Hans op zijn sterkst en won hij terecht. Jelle Versluis won van Joost Molenaar die het toch heel zwaar gaat krijgen dit jaar ondanks zijn overwinning op kampioen Edo Pouwelse. Wim van der Wel en Hugo Trimp kwamen na een heel open en spannende partij remise overeen. De laatste partij tussen Richard Zijleman en Jeroen Engelberts eindigde in remise ondanks dat Richard 2 verbonden pionnen meer had. Door een heel sterk paard van Jeroen en een verkeerde loper van Richard bleef dit remise.

Leave a Comment