Twee krakers in de negende ronde

De absolute toppers van de avond waren  de partijen tussen Cees Klein en Hans Ranft en tussen Jeroen Eijgelaar en Tjerk Tinga. Hans Ranft, dit jaar weer terug bij Nieuwerkerk naar een paar jaar in Krimpen te hebben gespeeld, lijkt weer helemaal zijn oude vorm te pakken te hebben. Van het begin af aan bracht hij Cees (nummer 2 vorig seizoen) in het nauw. Cees verweerde zich kranig maar Hans maakte het mooi af.

Tjerk Tinga en Jeroen Eijgelaar deden er van alles aan om de volle winst binnen te halen Tjerk was er dichtbij maar Jeroen ontsnapte en er werd tot remise besloten. Johan de Koning lijkt dit jaar toch de grootste kanshebben op de titel. Hij heeft al een zwaar programma gehad en staat fier boven aan. Deze keer won hij op een heel nette manier van Jelle Versluis. Wie gaat Johan stoppen?

Edo Pouwelse komt na een dramatische start steeds beter in vorm en won van Willem van der Wel. Vanaf het begin zette Edo Wim zwaar onder druk en Wim moest uiteindelijk capituleren. Medekanshebber voor de titel, Leon Willemen, gelukte het niet om Arjan Huijzer eronder te krijgen. Het werd hier na een spannende partij remise.

Joost Molenaar tegen Theo de Graaf en Rob van Houweling tegen Han Everaars eindigden eveneens beide in remise. Han mocht hier tegen Rob nog heel gelukkig mee zijn.

Leave a Comment