SVN 2 wint 5-3 van Shah mata 2

Op een regenachtige dinsdagavond stond een zenuwachtige teamleider rond acht uur in Rotterdam-Zuid te wachten waar zijn teamgenoten bleven.  Het verzoek om de klokken iets later  in werking te stellen werd gehonoreerd en zo konden de 7 SVN’ers die om 20:10 arriveerden  nog steeds ten volle beschikken over hun bedenktijd.

Op bord 1 mocht Hans het opnemen tegen de enige vrouw in het gezelschap. Ze kwamen al vroeg in een zetherhaling terecht en beide zagen geen reden om deze te ontlopen.  De eerste remise was rond 20:35 een feit.

Rond 21:30 zag het er goed uit. Ca. 3 borden gelijk en 4 borden beter voor SVN.  De betere borden wisten op zeer regelmatige wijze te winnen.  Leo had zijn tegenstander vanaf het begin in de tang met en niet verjaagbaar paard op d6.  Leo liet niet meer los  en scoorde het punt.   Jeroen (Engelberts)  verzilverde ook netjes een pluspion en won.  Jelle wist zich weer eenvoudig naar een prettige open stelling te manouvreren en na enig goed rekenwerk was ook dat punt snel veilig gesteld.   0.5-3.5 !

Sjaak op bord 3 had een tegengestelde rokade en zijn pionnenstorm was veel sneller dan die van de tegenstander.  De taktische afhandeling was een kolfje naar zijn hand.  0.5-4.5 !

De drie laatste spelers kregen dus middels een schouderklopje te horen dat ze vrij konden spelen.  Voor Wilfried was het leed toen al geschied. Hij speelde met zwart tegen het Staunton gambiet en wist rond zet 15 te egaliseren, maar liet zich daarna toch lelijk verrassen.   Hugo stond het grootste deel van de avond goed, maar overzag dat door een pionzet zijn loper op b7 in kwam te staan.   2.5 – 4.5

Leen stond een kwaliteit achter met achterstand op de klok.  Leen nog 1 minuut en zijn tegenstander nog 5.  Leen speelde echter a tempo en toen de spanning tot het kookpunt was gestegen klonk ineens op gedragen toon  de stem van de wedstrijdleider: ” Ik constateer dat beide vlaggen gevallen zijn”

4 punten uit twee wedstrijden is een mooi uitgangspunt voor de partijen die komen gaan!

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment