RSR Ivoren Toren Nieuwerkerk a/d IJssel 5-3

 Vol goede moed begonnen wij aan de zware uitwedstrijd tegen het op papier sterkste team uit de 1e klasse a RSR Ivoren Toren uit Rotterdam. Beide teams hadden hun 1e wedstrijd winnend afgesloten.

De start was voortvarend. Edo Pouwelse Was aan bord 1 het 1e klaar. Hij zette met witte stukken de tegenstander zwaar onder druk maakte toch nog een klein foutje maar herstelde het tijdig en won zijn partij. Hierna volgde Leon Willemen hij moest met de zwarte stukken tegen een tegenstander die de hoogste rating had van RSR Ivoren Toren. Na een gelijkopgaande partij werd het een remise.

Hierna ging het wat minder voortvarend. Hans Ranft had het heel zwaar aan bord 3 kwam ook nog in tijdnood en kon niet meer verhinderen dat zijn tegenstander een dame kon halen doordat een pion niet meer te houden was. Hans verloor na moedig gestreden te hebben. Jeroen Eijgelaar had het eveneens zwaar aan bord 4. In het eindspel was het dame en 3 pionnen voor Jeroen tegen dame en 5 pionnen voor zijn tegenstander. Jeroen veroverde 1 pion terug en hield het knap op remise.

Aan bord 5 speelde Rob Hoogland. Het ging gelijk op. Aan het eind dachten velen dat hij met 2 vrije vleugelpionnen kon doorbreken dat leek echter maar zo. De tegenstander verdedigde sterk en ook hier werd remise besloten. Aan bord 6 speelde Johan de Koning tegen een sterke Griek. Deze partij ging heel lang gelijk op maar toch verloor Johan een pion. Hij leek het te houden doch in tijdnood verloor hij de partij.

De spannendste partij van de avond kwam van Richard Zijleman aan bord 7. Het was heel lang oorlog op het bord. Erg spannend en heel gecompliceerd. Richard maakte toch een foutje en dat werd hem fataal, ook hier een nederlaag. De laatste partij van de avond speelde Han Everaars aan bord 8. Hij vocht wat hij kon leek even erdoor te kunnen komen maar zijn tegenstander dacht hier anders over. Terecht bleek achteraf en werd remise besloten. Uiteindelijk een terechte 5-3 nederlaag van het 1e team.

Leave a Comment