Ja ja ja het was eindelijk weer zover.

Impressie van Tata 2012We gingen weer met zijn allen naar Wijk aan Zee. Met 8 man hadden we het gehele appartement Zonnevank van de fam. Heydenreich. Het zag er weer super uit met 4 ruime slaapkamers met in ieder kamer een wasbak, 3 verdiepingen met op de begane grond 2 2-persoonsslaapkamers, een heel ruime woonkamer met tv en internet, ruime keuken, mooie douche. Op de 1e verdieping wederom een heel grote woon/eetkamer met tv en internet. Ook hier een heel mooie keuken met o.a een vaatwasser. Op de 2e verdieping wederom 2 2-persoonsslaapkamers en een douche. Zogezegd een superlocatie waar we nu al een jaar of 12 komen, recht tegenover de demonstratiezaal en 100 meter van de Mondriaan de grote speelzaal waar ook de grootmeesters spelen.

 

Een verslag van het Tata Steel Chess tournament door Edo Pouwelse

De eerste dag

Edo, Gerard en Wilfried waren de eersten die aankwamen op vrijdag 11 januari 2013 zo rond 13.30 uur. Na hartelijk te zijn ontvangen werd er eerst koffie gezet en alles ingeruimd. Even hierna arriveerden Cees en Leen en weer iets later Leo met Leon (voor Leon was het de eerste keer maar hij vond het super). Als laatste kwam Sjaak binnendruppelen. Hij komt altijd met de trein.

Edo en Cees hadden ondertussen, voor na de inschrijving, het eten geregeld. Gezien de geringe tijd die lag tussen inschrijving en spelen werd er voor het shoarma restaurant gekozen de 1e dag. Gezien de altijd zeer grote drukte tijdens het weekeindschaaktoernooi hadden Cees en Edo ook gelijk bij het restaurant Klein Zwitserland voor de zaterdagavond voor 8 personen om 19.00 uur besproken. Er stond hier een heel aardige homo achter de bar die, daar leek het op,  alles voor Cees wilde doen dus het was zo besproken ondanks dat het eigenlijk niet meer kon, hahaha.

Hierna werd gezamenlijk ingeschreven om 16.00 uur. Hier troffen we Hans Dijkers en Ben Balm aan die iedere dag heen en weer reisden.

Inschrijven verliep voorspoedig en klokslag 17.00 uur zaten we met zijn allen aan het eten. Het was een heerlijke maaltijd voor weinig geld.

De eerste avond verliep niet zo goed met schaken (eindstanden staan onder het verslag). Zo rond 23 uur was iedereen terug in ons appartement. Hier werd druk over de gespeelde partijen gesproken en gediscussieerd. Bier vloeide rijkelijk en zo rond half 5 ging de laatste naar bed.

De tweede dag

De volgende ochtend stond Edo, nadat hij 2 kranten had gehaald, weer zo rond 9.00 uur lawaai te maken in de keuken. Er moesten eieren gebakken worden met kaas en spek zoals ieder jaar. Ja, ze kwamen 1 voor 1 opdraven, de een wat brakker dan de ander. Cees en Leon waren de eersten die de eieren konden verorberen. Om de anderen wakker te krijgen moest er nog meer geknald worden in de keuken. Dit gebeurde dus ook. Eindelijk was iedereen beneden en had gegeten. Opruimen, stukje wandelen en weer aan de bak met schaken. Vandaag zouden ook de grootmeesters voor het eerst van start gaan.

Klokslag 13.30 uur werd er weer gestart, gelijktijdig met de grootmeesters. Wim van der Wel en Han Everaars die normaal ook aan de weekeindvierkamp meededen waren nu gekomen als toeschouwer. Verder speelde Theo de Graaf mee met de oud parlementariërs.

Leo was van de groep het laatste klaar en verscheen klokslag 19.00 bij restaurant Klein Zwitserland waar de rest al zat te wachten. Ja en wachten dat moest want onze besproken tafel was nog bezet. Na een lekker biertje te hebben genuttigd was het eindelijk zover. 2 vriendelijke dames nog erg onervaren en dat bleek later ook wel bedienden ons. Ze waren in ieder geval heel erg vriendelijk maar duidelijk niet ervaren genoeg wanneer het erg druk was zoals nu. Maar toch we hebben ons kostelijk vermaakt al moesten sommige wel heel erg lang op hun eten wachten. Het voorgerecht wat niet door iedereen was besteld duurde extra lang doordat er steeds iets niet bij zat. Ik en nog een paar hadden de grootste lol bij het eten. Een paar anderen hadden nog de naweeën van de avond ervoor.

De laatste nacht

Na het eten zijn we naar ons appartement gegaan, waar bij diverse al om 01.00 uur het licht uitging. Cees en Edo zijn nog naar café de Zon gegaan waar ze al menig uurtje vertoefd hebben in de loop der jaren en ook nu weer diverse interessante figuren ontmoeten. Behoorlijk gedronken en heel veel lol. Leen kwam ook nog een afzakkertje halen en om 02.30 ongeveer gingen wij  huiswaarts. De volgende dag stond Edo weer met de pannen te rammelen met dit verschil dat ook hij deze dag behoorlijk brak was. Sjaak en Leon gingen nog heel sportief een uurtje hardlopen, dit was voor de anderen niet weggelegd. Zo rond 12 verlieten wij het app. Stukje wandelen en weer aan de bak de 3e ronde.

Het was weer een supergezellig weekeind. Het was echt heel erg tof. Jongens tot volgend jaar.

De resultaten

Edo in groep 3I gedeeld 2e met 1.5 uit 3, Gerard in groep 3K ongedeeld 2e met 1.5 uit 3, Leon was niet erg in vorm in groep 3O 0.5 uit 3 laatste, Cees heel netjes gedeeld 1e in groep 4H met 2 uit 3, Sjaak had het ook niet dit weekeind en eindigde met 0.5 uit 3 als 4e, Wilfried gedeeld 2e met 1.5 uit 3 in groep 4T, Leo 3e in 6Q 1 uit 3, Leen gedeeld ¾ in groep 6M met 0.5 uit 3.

Ben Balm, eigenlijk ingedeeld in groep 8, werd na nieuwe indeling in groep 7Z geplaatst. Een groep van 6 personen en hij werd 1e met 3 uit 3 met een tpr van 1851. Klasse Ben!

Verder deden de oud leden Hans Dijkers met 2 punten uit 3 2e in 8D en Henk van Lieshout 1e met 2.5 uit 3 tpr 1817 in groep 7D het heel erg netjes.

Verder eindigde Theo de Graaf bij de oud-parlementariërs gedeeld 2e met 3.5 uit 5.

Leave a Comment