SVN 3 verliest van Charlois 7

(Geschreven door Joost)

Ton was de eerste die moest opgeven. Ik had niet direct in de gaten hoe dat tot stand kwam. De tegenstander van Henk bood al snel remise aan en Henk kwam netjes vragen of hij dat mocht aannemen. In een volledig gelijkstaande stelling vond ik dat goed. Je weet maar nooit tenslotte…

 Theo was de volgende die het punt misliep. Een veel belovend uitziend offer werd uiteindelijk door zijn tegenstander goed weerlegd en Theo kwam een stuk achter tegen 2 pionnen, maar raakte gedurende het vervolg zijn pionnen voorsprong kwijt en moest wel opgeven nadat aan verder materiaalverlies niet te ontkomen viel.

 Jos had een van zijn betere avonden en daarbij een matige tegenstander en won met een toren en een aantal pionnen voorsprong.

 Ik kwam, met voor mijn doen zeer actief spel, uiteindelijk een pionnetje voor en een veel betere stelling, waarna mijn tegenstander er blijkbaar niet zo heel veel zin meer in had en opgaf.

 Daarna won Harry via een uitstekend gespeelde partij en stonden we 3,5-2,5 voor met nog 2 partijen te gaan.

 Han stond verloren en Ben in een lastig, maar wel gewonnen eindspel.

Han vocht voor wat hij waard was en een steeds maar oprukkende pion van Han maakte zijn tegenstander zenuwachtig en plotsklaps stond Han in een gewonnen stelling. Helaas maakte hij in het eindspel een enkel klein foutje, waardoor de partij alsnog verloren ging.

 Ook Ben vond niet de goede voortzetting in het eindspel en moest uiteindelijk toch nog capituleren.

 Dus helaas verloren, wat niet helemaal nodig was. Hieruit blijkt dat het eindspel vaak toch nog lastig is, terwijl het wel heel belangrijk is om juist tijdens het eindspel een goed plan te hebben.

Leave a Comment