Jeroen Eijgelaar wint kandidatengroep Top 12 toernooi

Gestolen punten zorgen ervoor dat Jeroen Eijgelaar de Kandidaten groep van Het Vink Top 12 Toernooi wint

 

In navolging van Rob Hoogland heeft Nieuwerkerk wederom een winnaar in het Vink Top 12 Toernooi. Met 8 punten deelde hij de 1ste plaats met Ad Multem, maar op basis van de SB score werd Jeroen de Winnaar van de kandidaten groep, en Hij verdiende daarmee een plaats in de invitatiegroep van 2014.

 

2x eerder wist Jeroen al deze Kandidaten groep te winnen, maar dat was al enige tijd geleden, waarvan de 1ste zelfs nog in de vorige eeuw.

 

Na de 5 ronde met een nederlaag tegen Kevin Bakker leek de 1ste plaats uit het zicht, maar Jeroen werd in het zadel geholpen door Cees Klein en Hans Ranft. Zij wonnen respectievelijk van Frank Visser en Ronald Dannis, zodat na 8 ronden 4 spelers met 5.5 punten aan de leiding gingen, en met een eindsprint van 5 uit 6 behaalde Jeroen alsnog de 1ste plaats.

 

Jeroen: ‘Gestolen punten waren debet aan deze prestatie. Een remsie aanbod tegen Wilfried Graveland werd afgewezen omdat hij 2 vrij-pionnen in het Dame-eindspel had, maar hij verspeelde zijn kansen en ik kon het punt incasseren. Ook Hans Ranft wees een vroegtijdig remise aanbod af, en ook hier liet ik de winst aantekenen. Tegen Hans van Woudenberg en Ronald Dannis stond ik zelfs een vol stuk achter, maar gezien de tijdsdruk kon ik toch ontsnappen met remise. Het volle punt heb ik gestolen tegen Wim Mulder, die de winst tegen mij liet liggen, en een pion onnodig liet doorlopen tot Dame. Tenslotte gaf Cees een min of meer gelijkstaand eindspel uit handen waarmee het feest compleet werd.’

 


Uiteraard heeft ook de IJssel een uitgebreid verslag geschreven

Leave a Comment