Johan de Koning prolongeert bekertitel

Op dinsdag 17 september heeft Johan de Koning zijn bekertitel weten te prolongeren. Net als het voorgaande jaar wisten de finalisten het enorm spannend te maken. De eerste wedstrijd werd remise, waarna de tweede partij pas na de zomerstop gespeeld kon worden. Ruimte voor voorbereiding dus.

Johan bleek een goede vondst te hebben gedaan. Daar waar Richard Zijleman toch behoorlijk wat kennis van het Siciliaans heeft, wist Johan een goede zij-variant te vinden. Lastig voor beiden, maar wit moest het wel goed spelen. Nadat de opening was geslecht was het duidelijk dat beide partijen behoorlijk in evenwicht waren. Richard had echter wel last van een mindere pionnenstructuur die al snel in de opening was ontstaan. Met een mooi kwaliteitsoffer van Johan wist hij hier goed gebruik van te maken. Een extra pionnetje werd opgehaald waarna zijn dame-vleugel ineens hard ging lopen. Dit bleek uiteindelijk fataal te zijn voor Richard wat er voor zorgt dat Johan voor de derde keer zijn naam op de beker mag laten graveren.

Leave a Comment