CSV 1 – SVN 1

Ja ja, vrijdag 8 november 2013 was het dan zover. Wij moesten met het eerste team aantreden tegen het onverslaanbaar geachte Capelle a/d IJssel met maar liefst 2020 rating gemiddeld over het hele team. Te vergelijken met de voetbalwedstrijd Feijenoord-Hoek. Vol goede moed gingen wij naar Capelle toe. Edo toch wel nerveus werd nog nerveuzer toen Leon en jeroen er om klokslag 8 uur nog niet waren maar gelukkig kort hierop verschenen ze beide toch ten tonele.

Om  maar gelijk met de deur in huis te vallen. Het werd een duidelijke 5.5-2.5 nederlaag en Capelle kan met een gerust hart de laatste 5 wedstrijden gaan uitspelen. Ik denk niet dat er nog een ander team in staat zal zijn Capelle van de titel af te houden.

Cees startte vol goede moed tegen Leon Koster (2326 rating). Hij dacht dat hij met zijn opening er misschien wel tegen Leon aan bord 1 een goed resultaat uit zou kunnen halen. Helaas ondanks verwoedde pogingen van Cees kreeg Leon toch de overhand en Cees moest uiteindelijk toch capituleren. Cees geen schande en klasse dat je het toch hebt geprobeerd.

Edo speelde aan bord 5 een zware partij. Hij ontweek een paar afruilcombinaties wat achteraf toch niet goed bleek te zijn. De druk werd steeds groter en zijn tegenstander maakte het heel mooi af. Jeroen aan bord 4 had een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk in een nette remise eindigde. Leon speelde tegen een 2105 speler. Ging heel lang gelijk op. Ik heb het niet helemaal kunnen volgen maar zag dat Leon ineens een kwaliteit achter stond en zijn tegenstander maakte het mooi uit.

Rob speelde zeer sterk tegen Stefan Tabak 2222 rating. Ik dacht zelfs heel even dat er winstkansen voor Rob inzaten maar uiteindelijk kwamen de spelers remise overeen. Een heel sterke prestatie van Rob. Johan de Koning speelde aan bord 6 en had het zwaar. Johan kwam eerst 1 pion achter te staan gevolgd door nog een 2e en Johan redde het helaas ook niet. 

De laatste die nog bezig was was Richard Zijleman. Dit was een heel spannende partij waarin beide spelers in tijdnood kwamen waarin Richard het heel vakkundig uitspeelde.

Helaas een terechte nederlaag waarin we toch alles eraan gedaan hebben.  We kunnen al weer vooruit kijken naar dinsdag 26 november 2013 dan staat de thuiswedstrijd tegen Barendrecht gepland. Tenminste weer een beetje gelijkwaardige tegenstander.

Edo Pouwelse

 

Leave a Comment