Rob Hoogland wint eerste snelschaakavond

Meestal probeer ik het te vermijden, maar deze keer kan ik het toch niet laten zitten. Even een stukje over eigen succes :).

Op dinsdag 17 december heeft Rob de eerste snelschaakavond met 10 uit 12 op zijn naam weten te schrijven. De enige verliespartij werd geleden tegen Hans Ranft en twee remises werden afgestaan tegen Edo Pouwelse en Wim Mulder. Uiteraard zaten er ook een aantal gelukkige overwinningen tussen partijen door (sorry Jelle).

De concurrentie heeft (helaas) geen groot laten vallen. Edo heeft met 9,5 punt ook een uitstekende avond gedraaid en hij wordt vervolgens weer op de voet gevolgd door Leon Willemen en Jeroen Eijgelaar. De laatste waarschuwde mij nog dat het kampioenschap eigenlijk hem al niet meer kan ontgaan aangezien hij altijd de laatste avond wint. Wat mij betreft ligt de druk dan ook volledig bij Jeroen om dit waar te maken.

In een nieuw seizoen met veel nieuwe spelers is het altijd afwachten wie waar gaat eindigen. Wat dit betreft is de nieuwe aanwas ook een leuke uitdaging voor de snelschaakcompetitie. Jasper Valstar eindigde 5e (8pt), Harry Stroosma en Mahmut Hidanociv eindigden gedeeld 11e (6 punten) en Robert Valk volgde hun op een half puntje op een gedeelde 15e plek (5,5pt). De jeugd was de helft van de avond aanwezig en Chris Markus wist toch 50% binnen te halen met een TPR van 1706, ik ben benieuwd waar dat gaat eindigen!

De uitslagen kunnen links in het menu worden gevonden. Hier zijn nu ook, eindelijk, de standen van de RSB te vinden voor alle drie de teams!

Leave a Comment