Leon Willemen wint tweede snelschaakavond

Geheel volgens traditie werd er de dinsdagavond voor pasen weer gesnelschaakt in Nieuwerkerk. Met vrijwel de gehele top aanwezig (alleen Edo Pouwelse ontbrak) zou het een spannende avond worden. Dit bleek niet het geval te zijn. Leon Willemen pakte in ronde 5 de leiding en wist deze tot het einde vol te houden.

Han Everaars leek de verrassing van de avond te worden. Na vier ronde was hij de enige met een 100% score. Een verliespartij in ronde vijf tegen Leon bleek helaas een mindere tweede helft in te luiden. Hans Dijkers bleek aan het einde van de avond de verrassing te zijn. Met een uitstekende 7,5 uit 12 behaalde hij een gedeeld derde plaats.

Met de overwinning zo goed als zeker binnen, was waarschijnlijk de motivatie iets lager bij Leon. In de laatste twee rondes behaalde hij twee remises waardoor zijn eindscore op 10 punten bleef steken.

De stand en uitslagen

Wanneer de eerste twee avonden worden gecombineerd krijgen we de volgende stand:

1. Leon Willemen (19)
2. Rob Hoogland (17,5)
3. Jeroen Eijgelaar (15,5)
4. Jasper Valstar (15)
5. Wilfried Graveland (14)

Uiteraard is Leon nu de grote favoriet. Voor iedereen die niet in dit lijstje staat: de beste twee avonden tellen! 12 uit 12 zou je zomaar op de eerste plek kunnen zetten. 

Leave a Comment