Leon Willemen & Han Everaars kampioen

Het seizoen nadert zijn einde en de eerste kampioenen zijn inmiddels bekend. Leon Willemen heeft het kampioenschap van Nieuwerkerk naar zich toe weten te trekken en Han Everaars mag zich het hele volgende jaar de kampioen van de B-groep noemen.

 

Om even het geheugen op te frissen:het nieuwe competitie systeem laat iedereen in 1 grote groep spelen met daarin onderscheid in drie sub-groepen. Vier weken voor het einde is er gekeken wie de nummers 1 & 2 van de groepen waren, deze spelers moeten vervolgens hun krachten meten in een mini-match. Hierbij heeft de nummer 1 het voordeel dat een 1-1 uitslag voldoende is voor het kampioenschap.

In de A-groep waren dit Leon Willemen en Edo Pouwelse. Edo heeft de tweede helft van de competitie de eerste plek bezet gehouden maar zag in de laatste paar rondes Leon aan zich voorbij trekken. De match werd al in 1 partij beslecht. In een Grünfeld-Indisch wist Leon een pion-offer van Edo strak binnen te hengelen. Hieronder is de partij te zien:

Han Everaars moest harder werken voor zijn overwinning. Jelle wist gedurende het seizoen zich goed te meten met de A-groep spelers en stond op een mooie 11e plek. Han eindigde het seizoen net zo sterk als dat hij dit begon en wist zo beslag te leggen op de tweede plek.
De eerste wedstrijd golfde erg op en neer. Han leek een stabiele voorsprong te hebben, totdat Jelle zijn creativiteit ten toon spreidde en erg actief spel met zijn torens wist te bereiken. Een misvatting met een vrijpion van Han kostte hem echter de partij. Ook het offeren van zijn toren was niet meer voldoende. 
De tweede partij had minstens net zoveel spektakel. Han speelde met zwart en liet zijn koning in het centrum staan. Jelle, met wit, greep deze mogelijkheid met beide handen aan en leek een erg gevaarlijke aanval op te zetten. Deze aanval sloeg echter niet door waarna Han de wedstrijd soepel kon afmaken (0-2).

Leave a Comment